O Πανουργιάς Παπαϊωάννου τόλμησε και θα τον γράψει η ιστορία!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 10:35 O Πανουργιάς Παπαϊωάννου τόλμησε και θα τον γράψει η ιστορία!

Μια απόφαση «σταθμός» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας, που ξεμπρόστιασε όλο το σύστημα…

Στην ιστορία πέρασε το παιχνίδι ΠΑΣ Λαμία – ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική της Super League, ένα παιχνίδι που ομολογουμένως δε θα το θυμόμαστε για την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίχτηκε, όμως υπάρχει λόγος που θα είναι σημείο αναφορά για τις επόμενες γενιές.

Και μέσα στις θετικές ή αρνητικές αναφορές που θα γίνονται σε όσους θα το ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα έχουν να λένε για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Κρινόμενοι από το αποτέλεσμα – όπως συνηθίζεται στην ψυχρή πραγματικότητα – η απόφαση του κ. Παπαϊωάννου να μην εκδώσει κανένα εισιτήριο προκειμένου να αποθαρρυνθούν τυχόν ορδές «βαρβάρων» που έκλειναν ραντεβού για καταστροφές στη Λαμία, μετρήθηκε ως σωστή.

Η στάση του μεγαλομετόχου της Λαμίας ανάγκασε ακόμη και το Υπουργείο να πάρει μια ξεκάθαρη και τελεσίδικη απόφαση. Μέχρι τώρα κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλό μας. Έβγαινε μια τυπική απαγόρευση για μη οργανωμένη ή ακόμη και μεμονωμένη μετακίνηση και μετά κοροϊδευόμασταν ότι οι οπαδοί οργανώθηκαν έξω από τη Θύρα ή μέσα στο γήπεδο! Και έτσι όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Και οι «παράνομοι» εκδρομείς και η γηπεδούχος ΠΑΕ που έπαιρνε κάποια χιλιάρικα παραπάνω.

Στην προκειμένη, ο κ. Παπαϊωάννου πέταξε 50-60 χιλιάρικα (πιστεύεται ότι δε θα υπήρχαν Θεσσαλονικείς που θα πλήρωναν 30 ευρώ το μαγικό χαρτάκι εισόδου ή ακόμη και παραπάνω για ονομαστική πρόσκληση στα VIP;). «Θέλω κι αύριο να πηγαίνω στο περίπτερο να παίρνω τσιγάρα, και να καλημερίζω τον επαγγελματία που το μαγαζάκι του θα είναι ακόμη στη θέση του...», έλεγε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Υπολογίζεται ότι γύρω στα 300 άτομα ήρθαν στη Λαμία με το ολικό απαγορευτικό και γύρισαν πίσω με το ίδιο… εισιτήριο. 2.500 εισιτήρια είχε ζητήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επίσημα και υπολογίζεται ότι ήθελε τουλάχιστον 5.000. Που θα πήγαιναν λοιπόν, όχι οι 2.500 που θα περίσσευαν σιγουρα, αλλά τουλάχιστον οι 4 χιλιάδες που θα έμεναν εκτός ΔΑΚΛ (αφού πάνω από 3.500 δε θα μπορούσαν να εκδοθούν όλα μαζί και το 70% θα έπρεπε να εξυπηρετήσει τους Λαμιώτες που θα ήθελαν να δουν τη δική τους ομάδα); Βόλτα στα στενά της Αμφιθέας; Εκδρομή στο Μουσείο του Κάστρου; Ή μήπως για αρχή στα κάγκελα του κολυμβητηρίου ή ακόμη και κατεδαφίζοντας την πόρτα στη θύρα 4 όπως έκαναν και στα Γιάννενα;

Τώρα που πέρασε το ματς αν δούμε αυτά τα σενάρια ψύχραιμα, θέτοντας στο μυαλό μας και την κόντρα που υπάρχει με τους οπαδούς της ΑΕΚ, αν έφταναν στη Λαμία 3.000 οργανωμένα άτομα χωρίς εισιτήρια, πιστεύετε ότι θα δοκίμαζαν τους κουραμπιέδες Λαμίας; Εμείς πιστεύουμε ότι μάλλον θα άφηναν πίσω τους ζημιές άνω των 60.000 ευρώ και ίσως και θύματα – τραυματίες.

Η απόφαση Παπαϊωάννου αλλάζει τα δεδομένα και είναι πρωτόγνωρη στα ιστορικά της Super League.

Μετά από αυτή την στάση που προκάλεσε και την απόφαση του Υπουργείου, ένας οπαδός θα το σκεφτεί πολύ να αναλάβει την ευθύνη τιμωρίας της ομάδας του.

Από τη στιγμή που βρέθηκε μια Διεύθυνση Αστυνομίας όπως αυτή της Φθιώτιδας με επικεφαλής τον Αστέριο Μαντζιώκα,  να εφαρμόσει το νόμο αποτρέποντας έτσι επεισόδια και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, ανοίγει ο δρόμος να τηρηθεί η νομιμότητα κι όποιος θελήσει τώρα ας τολμήσει να παρανομήσει.

Κάπως έτσι ίσως κάποια μέρα φτάσουμε σε μια εικόνα γηπέδου, όπου ο οικογενειάρχης χωρίς φόβο να έχει από το χέρι το παιδάκι του και να μπορεί να βλέπει με ασφάλεια ακόμη και ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού…

Ίσως…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση