Η διεκδίκηση της χιονονιφάδας συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 08:17 Η διεκδίκηση της χιονονιφάδας συνεχίζεται

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει η αξιολόγηση...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται στην Στερεά Ελλάδα αυτήν την περίοδο το πρόγραμμα ανάπτυξης  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) με τίτλο «ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΑΣ» μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας της Διεθνής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) «Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι».

Η οργάνωση της δράσης για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού γίνεται από τον ΕΧΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ και για το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχιού από τον ΕΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε την δωρεάν μεταφορά των παιδιών 6-12 ετών των  σχολείων της Περιφέρειας στο χιονοδρομικό κέντρο, ενοικίασης εξοπλισμού, εκπτωτική κάρτα και δίωρο μάθημα. Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά αξιολογηθήκαν από ειδικευμένους προπονητές και παρέλαβαν το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία με 1,2 ή 3 χιονονιφάδες ανάλογα με το επίπεδο τους .

Η όλη δράση είχε τεράστια επιτυχία και συμμετοχή μιας και περισσότερα από 800 παιδιά από σχολεία από την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα και την Φθιώτιδα ανέβηκαν στο ΧΚΠ και απήλαυσαν την μαγεία του χιονιού.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να καθιερωθεί στο επίσημο πρόγραμμα εκδρομών των σχολείων, η μετάβαση στο χιονοδρομικό και ειδικά των ομόρων περιοχών ή ενασχόληση, συγχρόνως με τις δράσεις του βουνού περισσοτέρων ατόμων και η ένταξη της αθλητικής χιονοδρομίας στις επιλογές των νέων.

Το Σαββατοκύριακο 23-24/2/2018 θα ολοκληρωθεί η Δρόση με την αξιολόγηση των ορειβατικών χιονοδρομικών σωματείων της περιφέρειας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση