Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία 1-0: Παράταση της αγωνίας για την παραμονή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 21:02 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία 1-0: Παράταση της αγωνίας για την παραμονή

Η γνωστή συνταγή Τεννέ δεν έπιασε στα παλιά λημέρια. Mετά την ήττα της Κέρκυρας η Λαμία θέλει έναν βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να μείνει στην Super League.

Λίγα λεπτά μακριά από την βέβαιη παραμονή, έμεινε η Λαμία που δέχθηκε γκολ από πέναλτυ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα της με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ με μαζική άμυνα από τα πρώτα σχεδόν λεπτά άγγιξε την παραμονή από αυτή την αγωνιστική σε συνάρτηση και με την ήττα της Κέρκυρας από τον Αστέρα Τρίπολης.

Τελικά ένα πέναλτυ στο 74’ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη στους γηπεδούχους που ομολογουμένως ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού αν και το ενδιαφέρον βαθμολογικά ήταν μονόπλευρο.

Πράγματι με τη σκέψη ότι κάθε βαθμός είναι χρυσάφι, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας βέβαια και ουσιαστικές απουσίες σε θέσεις κλειδιά. Μάλιστα ο τραυματισμός του Μπλάζιτς στο 25’ ουσιαστικά στέρησε από τους φιλοξενούμενους για το υπόλοιπο του παιχνιδιού τον πιο δημιουργικό τους παίκτη ο οποίος μέχρι εκείνο το λεπτό είχε προλάβει να έχει και ένα σουτ εντός εστίας.

Όταν μάλιστα τα νέα από την Κέρκυρα προδιέγραφαν ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα έπαιρνε μια εύκολη νίκη, τότε η ομάδα θωρακίστηκε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, προκειμένου να κρατήσουν τον βαθμό της σωτηρίας. Χαρακτηριστική ήταν και η αλλαγή του μοναδικού προωθημένου Μπουντνικ από τον Αγρινιώτη αμυντικό Κουτρομάνο που πήρε και το χειροκρότημα της εξέδρας.

Πολλά χειροκροτήματα και για τον Μπάμπη Τεννέ φυσικά, που ήταν ο αρχιμάστορας της ομάδας που κέρδισε την άνοδο στα σαλόνια το 2011.

Φάσεις

13’: Ωραίο σουτ από τον Μπλάζιτς εξουδετερώνει ο Κυριακίδης.

40’: Φάουλ του Ρόσα κεφαλιά του Μπράβο από καλή θέση άουτ.

42’: Σουτ του Ρόσα μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

44’: Προσπάθησε να απειλήσει ο Μοράρ, κοντραρίστηκε όμως και η μπάλα κατέληξε άουτ.

48’: Συνεχείς φάσεις κυρίως από στημένα για τον Παναιτωλικό χωρίς να αιφνιδιασθεί ο Παπαδόπουλος.

53’: Σουτ του Ρόσα άουτ.

68’: Φάουλ του Ρόσα κεφαλιά του Μιχάι εκπληκτική απόκρουση του Παπαδόπουλου

74’: Πέσιμο του Ντίαζ από μαρκάρισμα του Μπεν Τζεμιά μέσα στην περιοχή, πέναλτυ από τον κ. Κουτσιάφτη και ο Μοράρ ένα λεπτό αργότερα το 1-0 ξεγελώντας τον Παπαδόπουλο.

85’: Ντίαζ σουτ στο δοκάρι του Παπαδόπουλου και άουτ.

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Γεώργιος Παλαμίδας, Άγγελος Πήττας

4ος Διαιτητής: Νικόλαος Πουλημάς

Κίτρινες: (91') - Ασίγκμπα (20’), Μπουλούλης (33’), Αντρόνικ (51’), Τσούκαλος (79’)

Κόκκινη: Ασίγκμπα (90’ 2η κίτρινη)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Μαρινάκης (84’ Γιαννιώτης), Ρότσα (70’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα (90’ Χαντακιάς) Μάζουρεκ, Μπράβο.

Στον πάγκο, Κουσιάδης, Μύγας, Νταλακούρας,  Βασιλούδης.

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (76’ Φράγκος), Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ακόστα, Μπουλούλης, Μπούντνικ (57’ Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (λ.τρ. 26’ Άντρονικ).

Στον πάγκο οι, Μελίσσας, Πίτι, Πριντέτα, Παπαργυρίου.

Τα αποτελέσματα σε όλα τα γήπεδα:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση