Φοβερή επίδοση για τον Λαμιώτη αθλητή Μάριο Αναγνώστου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 07:32 Φοβερή επίδοση για τον Λαμιώτη αθλητή Μάριο Αναγνώστου

Όριο για το Παγκόσμιο ο Μάριος Αναγνώστου και 8ος στην παγκόσμια κατάταξη.

Όσοι γνωρίζουν καλά το χώρο του στίβου κάνουν λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή στον Ελληνικό στίβο που δημιουργεί προσδοκίες για τις μεγάλες αποστάσεις.
 
Ο λόγος για τον Μάριο Αναγνώστου της Αναγέννησης Λαμίας ο οποίος έγινε μέλος της Εθνικής, που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων, το καλοκαίρι στο Τάμπερε.

Ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας, έτρεξε το 10άρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έγινε την Κυριακή στα Μέγαρα, σε 30:10.39 και με το όριο να είναι 31:00.00 και έτσι έκλεισε μια θέση στην Εθνική. Με το 30:10.39 ανέβηκε και στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια επίδοση που θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν οι συνθήκες δεν ήταν τόσο κακές στα Μέγαρα (βροχή), και δεν ήταν και η πρώτη του κούρσα σε αυτό το αγώνισμα. Βέβαια τα εύσημα ανήκουν στον προπονητή του, Σάββα Κουμπούρα που κάτω από δύσκολες συνθήκες στη Λαμία έχει δημιουργήσει τις βάσεις στον Αναγνώστου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ. έγινε την Κυριακή (6/5/18) στα Μέγαρα με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δυσκολεύονται κατά διάστημα εξαιτίας της δυνατής βροχής.

Παρόλα αυτά η δεύτερη κούρσα των Ανδρών είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εννέα αθλητές τερμάτισαν σε αυτή κάτω από 31.00, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Ο Γιώργος - Μιχάλης Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας) ήταν ο μεγάλος νικητής στους με 30.09.38, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και δείχνει για μία ακόμη φορά πως διανύει περίοδο αγωνιστικής ανάκαμψης. Ο νεαρός αθλητής προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας και κατάφερε να αντέξει ως το τέλος.

Ο Μάριος Αναγνώστου (Αν. Λαμίας), ήταν νικητής στους έφηβους και δεύτερος στους Άνδρες με 30.10.39, επίδοση που όπως προαναφέραμε, αποτελεί ρεκόρ του, αλλά και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε. Η πρώτη τριάδα στου άνδρες έκλεισε με τον περσινό νικητή, Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ Μυκόνου), ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 30.10.51.

Η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με 34.32.00 σε μια κούρσα που έγινε με δυνατή βροχή. Η έμπειρη αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση την Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) με 35.18.44 στην τρίτη η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 35.28.16.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση