Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 09:12 Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Λαμία

Πολύτιμο «τρίποντο» για τον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ στην Πιερία, όπου νίκησε τον Αιγινιακό με 1-0.

Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Football League ΟΠΑΠ 2014-2015 η Λαμία πέτυχε μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Αιγινιακό στην Πιερία με σκορ 1-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας στην Καρδίτσα εδραιώθηκε μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα play off.

Το χρυσό γκολ πέτυχε στο 50΄ ο Φατιόν, όταν από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη από τα αριστερά ο Λεάντρο πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Φατιόν με νέα κεφαλιά νικάει τον Τόλιο για το 0-1.

Ο ΠΑΣ ΠΑΜΙΑ στην επόμενη 25η αγωνιστική της Football League παίζει εντός έδρας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και φυσικά θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στην τριάδα των πλέι οφ.

Στην τελευταία 26η αγωνιστική η ομάδα της Λαμίας έχει ρεπό.

Τι έγινε στα άλλα παιχνίδια του βορείου ομίλου

Ο Ηρακλής επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε με νίκη, καθώς επιβλήθηκε εντός έδρας του Φωκικού με 1-0, παραμένοντας έτσι σε τροχιά πλέι οφ.

Η Λάρισα ηττήθηκε στην Καρδίτσα από τη Αναγέννηση με 1-0 και έχασε "έδαφος" στην κούρσα για τα πλέι οφ.

Εύκολο έργο είχε τέλος ο Εθνικός Σερρών, ο οποίος νίκησε εντός έδρας τον Πιερικό με 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Βορείου ομίλου για την 24η αγωνιστική:

Εθνικός Σερρών - Πιερικός 3-0
(8', 36' Κρεββατάς, 78' Τσιλούλης)

Ολυμπιακός Βόλου-Φωκικός 1-0
(23' Μπαλντοβαλίεφ)

Αιγινιακός-Λαμία 0-1
(50' Φατιόν)

Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριας 3-0
(32' Ζιαμπάρης, 70' Σιατραβάνης, 89' Τσιλιανίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Λάρισα 1-0
(77' Πέεφ)

Δευτέρα 23/03

15:00 Ζάκυνθος-Αγροτικός Αστέρας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.

1. Ηρακλής 22 56
2. Λαμία 23 42
3. Ολυμπιακός Βόλου 22 42
4. Λάρισα 22 39
5. Ζάκυνθος 21 35
6. Αναγέννηση Καρδίτσας 22 29
7. Πιερικός 22 27
8. Αιγινιακός 23 27
9. Τύρναβος 22 26
10. Απόλλων Καλαμαριάς 22 25
11. Αγροτικός Αστέρας 21 24
12. Εθνικός Γαζώρου 22 15
13. Φωκικός 22 9

* Η Λαμία έχασε στα «χαρτιά» το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας (0-3). Απομένει η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι δηλώσεις τον πρωταγωνιστών στο Αιγίνιο

Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές μετά τη νίκη εκτός έδρας της Λαμίας απέναντι στον Αιγινιακό με σκορ 1-0.

Παύλος Δερμιτζάκης (Προπονητής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):

 

 
"Καταρχάς να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, σε όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες γηπεδικές συνθήκες, πράγμα το οποίο δεν βοηθάει τις ομάδες να προσπαθήσουν και να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και ομάδες ιδιαίτερα που έχουν ποιότητα γιατί εκτός από τη δική μας ομάδα θεωρώ ότι ο Αιγινιακός έχει ποιοτικούς παίκτες και σ' αυτήν την κατάσταση που είδα το γήπεδο, περισσότερο έχει χάσει την έδρα παρά έχει κερδίσει κάτι.
Είχα πει στα παιδιά όλη την εβδομάδα, μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή ότι η νίκη είναι μεν μονόδρομος για να μπορέσουμε να είμαστε μέσα στο στόχο μας αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σκληροτράχηλη ομάδα που έτυχε να την παρακολουθήσουμε σε 2 παιχνίδια και πραγματικά είναι ομάδα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον Αιγινιακό κάτω από τις συνθήκες που είπα πριν έπρεπε να έχουμε, πάθος, δύναμη, διάθεση και επειδή το παιχνίδι αυτό θα παιζόταν στον αέρα και ιδιαίτερα σε στατικές φάσεις προσπαθήσαμε και δώσαμε βάση εκεί σαν ομάδα.
Επίσης θέλαμε πάρα πολύ να πετύχουμε ένα γκολ γιατί είδαμε ότι σ' όλα τα παιχνίδια που είχε στραβοπατήσει ο Αιγινιακός στην έδρα του - πλην του Τυρνάβου - είχε δεχθεί γκολ, κάτι το οποίο καθίσαμε και το δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, είχαμε δύο καλές ευκαιρίες στο 12και στο 14΄ στην κεφαλιά του Γκούρμα σε μια στατική φάση και ένα σουτ του Γιενκά. Μετά ήταν ένα παιχνίδι περισσότερο ισορροπημένο με την μπάλα στον αέρα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο και έτσι έληξε το ημίχρονο ισόπαλο.
Στα πλάνα μας ήταν να φορτώσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα μας για να μπορέσουμε να υπερισχύσουμε ακόμη περισσότερο στην δύναμη και στον αέρα από πλευράς οργάνωσης ή από στατικές φάσεις κάτι το οποίο πετύχαμε στο 50΄ που κάναμε το γκολ και θα μπορούσαμε να διπλασιάσουμε τα τέρματα με το δοκάρι του Γκούρμα και το σουτ του Γιενκά που πέρασε άουτ στην διπλή ευκαιρία.
Ο αντίπαλος ήταν λογικό να μας πιέσει, για μας δεν ήταν λογικό να κλειστούμε αλλά την μόνη δικαιολογία που μπορώ να πω είναι ότι όταν μια ομάδα έχει να κερδίσει εκτός έδρας από την 8η αγωνιστική δηλαδή από τις αρχές Δεκεμβρίου καταλαβαίνετε ότι λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης και να μπορέσει να κρατήσει το σκορ, κάτι το οποίο κάναμε μέχρι το τέλος και πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, σε καθοριστικό σημείο, που εύχομαι να μετρήσει στο τέλος για να είμαστε στα play off.
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί δείξανε όρεξη και διάθεση, όπως επίσης θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και επίτευξη των στόχων του Αιγινιακού γιατί έχει μια πολύ καλή ομάδα και φυσικά στον Άγγελο Διγκόζη σιδεροκέφαλος και εύχομαι να πετύχει και αυτός τους στόχους του τους προσωπικούς και τους συλλογικούς."
 
Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Ποδοσφαιριστής ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ):
 
 
"Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, ήμασταν προετοιμασμένοι κατάλληλα. Όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις φτιάξαμε την ψυχολογία μας, το γήπεδο δεν βοηθούσε να παίξουμε το παιχνίδι που κάνουμε κάθε φορά αλλά εμείς βγάλαμε πάθος, πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι μιας και ήταν μονόδρομος για μας η νίκη για να συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα να ελπίζουμε για να μπούμε στα play off. Συγχαρητήρια σε όλους, έχουμε ωστόσο πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα δώσουμε όλα για να τερματίσουμε έτσι όπως πρέπει και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας."
 
Νίκος Γιάγκου (Γυμναστής ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ):
 
 
"Θα συμφωνήσω με τον κ. Δερμιτζάκη ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε ώστε δυο ποιοτικές ομάδες να αναδείξουν το ποδόσφαιρο που παίζουν και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε περισσότερο θέαμα. Παρόλα αυτά θέλω να δώσω συγχαρητήρια ιδιαίτερα στους παίκτες μας γιατί είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα και με αλλαγή προπονητή, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε σε αυτό που ήθελε ο κ. Διγκόζης, πιστεύω τα καταφέραμε. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε κατοχή μπάλας, μας έλειπαν λίγο οι τελικές, ίσως  κάποια σουτ ώστε να γίνουμε ακόμη πιο απειλητικοί. Ωστόσο καταφέραμε να πιέσουμε αρκετά τον αντίπαλο, ειδικά στο β΄ ημίχρονο παρόλο που μείναμε με 10 και μετά με 9 παίκτες, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Εμείς κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι με τον Φωκικό, μεσολαβεί το ρεπό και θα τα δώσουμε όλα στο τελευταίο παιχνίδι για να καταλάβουμε όσο ψηλότερη θέση μπορούμε και να μπούμε με πλεονέκτημα στα play out.
Δίκαια διαμαρτυρόμαστε πιστεύω για δύο φάσεις, τουλάχιστον η μια από τις δύο είναι πέναλτι, μένει να το δούμε το βράδυ. Ήμασταν καλύτεροι και δεν δικαιούμασταν σήμερα την ήττα. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Λαμίας και στον κ. Δερμιτζάκη, να μπουν στα play off και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο."
 
Θανάσης Τόλιος (Ποδοσφαιριστής ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ):
 
 
"Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι από δυο  ποιοτικές ομάδες σε ένα κακό γήπεδο, κάτι πρέπει να γίνει μ αυτό.Είμαστε μια ποιοτική ομάδα και βάζουμε μένοι μας βαθμό δυσκολίας. Παρόλα αυτά παλέψαμε το παιχνίδι, ξέραμε ότι θα πάει στις στημένες φάσεις, γνωρίζαμε ότι η Λαμία έχει πολύ καλά στημένα. Δουλέψαμε αυτές τις 2 μέρες όσο μπορέσαμε σ' αυτό το κομμάτι αλλά από μια στιγμή αδράνειας δεχθήκαμε το γκολ. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε πολλά κομμάτια ήμασταν πολλοί καλύτεροι από τη Λαμία που βλέπαμε ότι στα πόδια τους υπήρχε μια φοβία. Δεν ήρθε κάποιο γκολ ώστε να τους προβληματίσουμε περισσότερο. Ήρθε μια ακόμη ήττα για την ομάδα μας, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ανασυνταχθούμε στο ρεπό και να τα δώσουμε όλα στο παιχνίδι με τον Φωκικό εδώ μέσα. Να ευχηθώ στην Λαμία καλή συνέχεια και να πετύχει το στόχο της."
Προσαρμοσμένη αναζήτηση