Πάλεψε στο Τάμπερε ο Λαμιώτης Αναγνώστου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 07:45 Πάλεψε στο Τάμπερε ο Λαμιώτης Αναγνώστου

Απόλυτη δύναμη η Αφρική στα 10.000 μέτρα με οκτώ αθλητές κάτω από τα 30 λεπτά!

Ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Λαμιώτης πρωταθλητής και Βαλκανιονίκης, Μάριος Αναγνώστου στα 10.000 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου U20 το απόγευμα της Τρίτης (10/7) από τη 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Με χρόνο 31:15.43, δεν έπιασε τον καλό του εαυτό, σε μια κούρσα όμως που εννέα αθλητές μπροστά του έκαναν ατομικά ρεκόρ ή ρεκόρ χώρας!

Συνολικά οκτώ αθλητές από τη «μαύρη ήπειρο» είχαν χρόνο κάτω από τα 30 λεπτά (καλύτερα και από τους φετινούς άνδρες μας), σε μια κούρσα που εξελίχθηκε δαιμονιωδώς στα τελευταία δύο χιλιόμετρα.

Τα περάσματα του Μάριου ήταν εξαιρετικά στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα, που είναι κοντά στις αποστάσεις που ειδικεύεται (1.500 και 5.000 μέτρα), ωστόσο οι Κενυάτες, οι Ουγκαντέζοι και οι Αιθίοπες (την 8αδα συμπλήρωσαν δύο Ερυθραίοι) ήταν πραγματικά ασυναγώνιστοι. Δείτε τα περάσματα του αθλητή μας:

Το δε βάθρο κρίθηκε στα 27:48.41 με ατομικά ρεκόρ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος ήταν τρίτος Ευρωπαίος και με το χρόνο που είχε (30:10.39 κάτω από βροχή στα Μέγαρα) μπορούσε την 9η θέση. Μπροστά του ένας Ούγγρος και ένας Ισπανός που έκαναν ατομικά ρεκόρ πίσω όμως από την καλή επίδοση του Μάριου.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Τάμπερε, όπου μάζεψε σημαντικές εμπειρίες η σεζόν κλείνει με θετικό πρόσημο για τον νεαρό Λαμιώτη πρωταθλητή (8/10/99), που κατέκτησε την 1η θέση στα 1.500 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έφερε το χρυσό από την Κωνσταντινούπολη στα 5.000 μέτρα.

Ο Μάριος Αναγνώστου πριν περάσει την ηλικία των Νέων έχει γράψει ήδη τη δική του ιστορία στον κλασικό αθλητισμό και η Λαμία μπορεί να είναι περήφανη που συνεχίζει να παράγει ταλέντα ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες

(Στη φωτογραφία ο Μάριος Αναγνώστου με τον προπονητή του στην Αναγέννηση Λαμίας Σάββα Κουμπούρα που τον ακολούθησε στη Φινλανδική πόλη).

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση