Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 08:25 Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα

Παραμένει εκκενωμένο το χωριό Κοντοδεσπότι - Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα  – Για εμπρησμό μιλά ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ψαθάς.

Σε τρία μέτωπα δίνουν τη μάχη οι πυροσβέστες με τη φωτιά στην Εύβοια που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοντοδεσπότι.

Το μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια είναι τριπλό, αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά το χωριό Κοντοδεσπότι εκκενώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα της Κυριακής, μέσα σε ένα τέταρτο, ενώ όπως σημείωσε από τις φλόγες, δεν υπάρχει καμία ζημιά σε σπίτια, παρά μόνο δυο αποθήκες και μια κτηνοτροφική μονάδα που έχουν καεί.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Η φωτιά εκδηλώθηκε στις τρεις το μεσημέρι σε ένα σημείο περίεργο πλησίον του δρόμου, όπου δεν υπήρχε καμία δραστηριότητα, αυτό μας προβληματίζει», ανέφερε.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της φωτιάς στην Εύβοια εμφανίστηκε στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός. «Η πυροσβεστική έκανε καλή δουλειά μέσα στη νύχτα, οι άνεμοι δεν ήταν ιδαίτερα ισχυροί όπως το απόγευμα που μας είχαν προκαλέσει μεγάλη πίεση» είπε ο κ. Σπανός. Κατά τον ίδιο «ο κίνδυνος έχει μειωθεί αισθητά, δεν απειλούνται κάτοικοι».

Ερωτηθείς αν επιβεβαιώνει την εκτίμηση του δημάρχου Διρφύων - Μεσσαπίων για εμπρησμό ο κ. Σπανός παρατήρησε ότι «είναι η πέμπτη φορά αυτό το καλοκαίρι που έχει ξεσπάσει φωτιά σε αυτό το σημείο. Τις τέσσερις προηγούμενες την προλάβαμε τη φωτιά».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση