Χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 11:25 Χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι

Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική…

Ευχάριστα είναι τα τελευταία νέα για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει από τις 15:23 της Κυριακής (12/8) στη θέση Κοντοδεσπότι του Δήμου διρφύων - Μεσσαπίων Εύβοιας.

Σύμφωνα και με το επίσημο ανακοινωθέν της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη αλλά χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες. Αυτό προϋποθέτει βέβαια πολλή ακόμη δουλειά και με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να μη μείνει κάποια πηγή πρόκλησης νέας πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Αναλυτικά, συμμετέχουν 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 4 Α/Φ, 3 Ε/Π και 1 Συντονιστικό Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 06:00 σήμερα (13/8) εκδηλώθηκαν 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς συνεχίζονται.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής και Εύβοιας.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση