Φθιώτιδα: Υποχώρησε το έδαφος και τους ρούφηξε το κύμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 09:30 Φθιώτιδα: Υποχώρησε το έδαφος και τους ρούφηξε το κύμα

Κινδύνευσε 4μελης οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά στο φάρο της Αρκίτσας!

Είναι από τις περιπέτειες που θεωρείται απίστευτο ότι μπορεί να βιώσει μία οικογένεια, που θέλησε απλά να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα.

Στην κυριολεξία «τα είδε όλα» την ώρα που απολάμβανε το απέραντο γαλάζιο σε μια ώρα που ο ήλιος χρωματίζει μοναδικά τον ορίζοντα.

Το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε αργά το απόγευμα όταν μια οικογένεια με οδηγό τον 41χρονο πατέρα, συνοδηγό την 38χρονη μητέρα και τα δύο ανήλικά κοριτσάκια τους ηλικίας 8 και 10 ετών απολάμβαναν το τοπίο στο Φάρο Αρκίτσας, ακριβώς δίπλα στο κύμα.

Κάποια στιγμή ένα μεγάλο κύμα, «κατάπιε» το σημείο, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και το αμάξι να βρεθεί κατά το ήμισυ μέσα στη θάλασσα.

Επικράτησε πανικός. Ευτυχώς οι γονείς έβγαλαν αμέσως έξω τα παιδιά, ενώ άλλοι λουόμενοι και παραθεριστές έσπευσαν στο σημείο και βοήθησαν την οικογένεια που ήταν σε κατάσταση σοκ, αφού δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα Κλιμάκια του Αγίου Κων/νου και της Αταλάντης, καθώς και άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους, κυρίως για να μπορέσουν να σώσουν το αυτοκίνητο πριν αυτό παρασυρθεί από τη θάλασσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση