Απορρίφθηκε η προσφυγή για τον οδοφωτισμό στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 15:47 Απορρίφθηκε η προσφυγή για τον οδοφωτισμό στο Δήμο Καμένων Βούρλων

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης…

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η προσφυγή των δημοτικών συμβούλων Καμένων Βούρλων, Παναγιώτη Βούλγαρη, Δημητρίου Μακρυνίτσα και Δημητρίου Τσώμου, κατά της με αριθμ. 7/282/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου (τότε) για τον «Καθορισμό όρων δημοπράτησης για την αναβάθμιση συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου».

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι στην διακήρυξη του επίμαχου έργου προϋπολογισμού 2.450.922,00 €, περιλαμβάνεται ο όρος άσκησης προδικαστικής προσφυγής, συνεπώς «δεν επιτρέπεται η άσκηση άλλης διοικητικής προσφυγής κατά εκτελεστών πράξεων ή παραλείψεων της αναθέτουσας αρχής κατά τη διαδικασία της ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, εκτός από την εν λόγω προδικαστική προσφυγή».

Κατά της απόφασης αυτής, οι παραπάνω δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να προσφύγουν ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι το συγκεκριμένο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι ίσως το πρώτο επίσημο κρατικό που αναφέρει το Δήμο Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου ως Δήμο Καμένων Βούρλων κατ’ εφαρμογή του νόμου 4555 (Κλεισθένης Ι) άρθρο 221 σε αντικατάσταση του άρθρου 1 παρ. 2 περ. 46 (Νομός Φθιώτιδας) Α.4 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση