Φθιώτιδα: Οι κλέφτες πήγαν στη γιορτή!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 19:18 Φθιώτιδα: Οι κλέφτες πήγαν στη γιορτή!

Αντί για το χορό όμως προτίμησαν τα χρυσαφικά…

Την 8η Γιορτή Φακής πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (18/8) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουζιωτών Φθιώτιδας στην πλατεία του χωριού, με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και επισκεπτών από όλον το νομό.

Δυστυχώς ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και κάποιοι που δεν είχαν κανέναν ενδιαφέρον για τις φακές, ή για το χορό από το γλέντι που ακολούθησε.

Αποκλειστικός τους στόχος ήταν οι κλοπές από τα σπίτια που ήταν άδεια από κατοίκους, που όπως σημειώσαμε συμμετείχαν στη μεγάλη παραδοσιακή γιορτή.

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/8) καταγγέλθηκε στην Αστυνομία περιστατικό κλοπής σε σπίτι 52χρονου στο Βούζι, από όπου οι «ποντικοί» μεταξύ 9:30 και 12 το βράδυ του Σαββάτου, αφαίρεσαν 4.500 ευρώ και κοσμήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, επιχείρησαν και σε άλλα σπίτια, όχι με την ίδια επιτυχία, ενώ λεία αποκόμισαν από τουλάχιστον ένα ακόμη σπίτι της περιοχής.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ποντικοί» χτυπούν σε μέρη όπου υπάρχει γιορτή ή πανηγύρι. Μάλιστα τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται ότι είναι σπείρες που έρχονται από αρκετά μακριά εκμεταλλευόμενοι τη συγκέντρωση αρκετών ξένων ανθρώπων, για να περνούν απαρατήρητοι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση