Λαμία: Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 09:50 Λαμία: Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ακρολαμία και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που βρίσκεται στο κάστρο της πόλης, εντυπωσίασαν τον Προκόπη Παυλόπουλο και την Υπουργό Πολιτισμού: «Μικρογραφία της Αρχαίας κληρονομιάς μας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το Μουσείο της Λαμίας. «Εκπληκτικός χώρος, που μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολλών επισκεπτών της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Λυδία Κονιόρδου.

Επίσημη επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, με αφορμή τα «Θερμοπύλεια 2018».

Όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, η περιοχή μας αποτελεί μια μικρογραφία της αρχαίας κληρονομιάς μας που δυστυχώς, όπως τόνισε, «δεν την γνωρίζαμε και δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη».

Δείτε βίντεο:

«Πρόκειται για έναν εκπληκτικό χώρο, ο οποίος σε συνδυασμό με πιθανά νέα ανασκαφικά ευρήματα θα τον μετατρέψουν σε απαραίτητο προορισμό πολλών επισκεπτών της χώρας μας», ανέφερε στις δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού, έχοντας ακούσει τόσο από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, όσο και από την καθ’ ύλην αρμόδια προϊσταμένη της ΕΦΑ Φθιώτιδας - Ευρυτανίας Έφη Καράντζαλη, για το πενταετές πρόγραμμα που περιλαμβάνει την αρχαιογεωφυσική και αρχαιολογική έρευνα Μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και στο κάστρο της Λαμίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Τα «Θερμοπύλεια 2018» αποτέλεσαν μια χρυσή ευκαιρία για την προβολή της Λαμίας ως κέντρο πολιτισμού, καθώς οι υψηλοί προσκεκλημένοι τους, αποθέωσαν εκτός της διοργάνωσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς που κουβαλά αυτός ο τόπος, αποτυπωμένη, τόσο στις ιστορικές Θερμοπύλες, όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου.

Διαβάστε επίσης: Λαμία: Τι ψάχνουν οι Αρχαιολόγοι στο κάστρο της πόλης;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση