Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 23:13 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Ιστορική χαρακτηρίζει για τη Λαμία την 25η Αυγούστου 2018 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, για την επίσημη επίσκεψη της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο των «Θερμοπυλείων 2018».

Μετά την επίσκεψη στο Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο ο κ. Παυλόπουλος συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη επισκέφθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαο.

Ο Ποιμενάρχης μας τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για αρκετή ώρα για διάφορα θέματα.

Εις ανάμνηση της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Σεβασμιότατος του επέδωσε μια περίτεχνη ασημένια εικόνα του αγίου Νικολάου, συλλεκτικής αξίας, συνοδευόμενη από την Αρχιερατική του ευχή για την από Θεού δύναμη εις τα σπουδαία καθήκοντά του.

Στην κα Υπουργό και στην συνοδεία του κ. Προέδρου επέδωσε ως ενθύμια Ιερές Εικόνες του Πολιούχου της πόλεως μας αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά και του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Προ της αναχωρήσεως του ο κ. Πρόεδρος ξεναγήθηκε στους χώρους του Επισκοπείου, προσεκύνησε εις το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας και εθαύμασε το Ιερά εκθέματα του Κειμηλιαρχείου, το οποίο στεγάζεται στο Ισόγειο της Μητροπολιτικής κατοικίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και την ευαρέσκεια του προς τον Σεβασμιότατο  για το μεγάλο έργο της περισυλλογής και διασώσεως της Πολιτισμικής, Ιστορικής και Εκκλησιαστικής μας  κληρονομιάς, ένα έργο το οποίο από ετών έχει ξεκινήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Ακολούθως ο κ. Πρόεδρος μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο, το οποίο ευρίσκεται έναντι του Επισκοπείου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση