Εντυπωσιακό το ύψος της βροχόπτωσης στη Λαμία και τη Δυτική Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 21:51 Εντυπωσιακό το ύψος της βροχόπτωσης στη Λαμία και τη Δυτική Λοκρίδα

Μέσα στις οκτώ περιοχές της χώρας που δέχτηκαν την περισσότερη βροχή το τελευταίο 48ωρο είναι η πόλη της Λαμίας, αλλά και η Αμφίκλεια.

Ενδεικτικοί είναι οι πίνακες με τα ύψη βροχόπτωσης μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (28/8), όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επιπλέον τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 οι κεραυνοί που καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», ξεπέρασαν τους 25.000!

Για την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018ο καιρός προβλέπεται καλός και ζεστός, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου μέχρι το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας βορειοδυτικοί με εντάσεις που τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση