Η κηδεία του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου – Ραγίζουν καρδιές τα παιδιά και η γυναίκα του [pics]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 11:40 Η κηδεία του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου – Ραγίζουν καρδιές τα παιδιά και η γυναίκα του [pics]
Εικόνες από το χωριό λίγο πριν την κηδεία

Ο αθλητικός σύλλογος του χωριού εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του άτυχου Νίκου: «Όλο το χωριό ήταν ανέκαθεν υπερήφανο για σένα γιατί ήσουν από τους πρώτους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, που έβγαλε το χωριό μας. Ο άδικος χαμός σου, μας συγκλόνισε από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο κάτοικο, θα σε θυμόμαστε πάντα και θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα, γιατί αφιέρωσες τον εαυτό σου στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου ενός κυρίαρχου κράτους. Θερμά Συλληπτήρια στην σύζυγο τα παιδιά τα αδέρφια και τους γονείς σου. Καλό Παράδεισο φίλε Νίκο Βασιλείου».

Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου: Το χρονικό της τραγωδίας

Η 28η Αυγούστου γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν 8:50 το πρωί όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη έξω από το χωριό Κολλίδες, στα κοντά στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας.

Το αεροσκάφος συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση περιδίνησης. Είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, ο διασωθείς επισμηναγός συγκυβερνήτης, αφού χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, όταν πάτησε στο έδαφος επικοινώνησε με τις αρχές δίνοντας το στίγμα του. Στη συνέχεια και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχει μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

 

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου

 

Ο άτυχος Νικόλαος Βασιλείου βρέθηκε εντός του αεροσκάφους. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ακραδίας, όταν τον βρήκαν νεκρό κρατούσε ακόμη το πηδάλιο. Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της συντριβής που από το μοιραίο Τ2 Buckeye δεν απέμεινε τίποτα, παρά μόνο λίγα κομμάτια.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.

Με απόφαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εικόνες από το σημείο της συντριβής

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση