Υπάτη: Το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Σταυρογιάννης στον Γερμανό Πρέσβη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 15:10 Υπάτη: Το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Σταυρογιάννης στον Γερμανό Πρέσβη

Τι είδε κι άκουσε ο Πρέσβης Jens Plötner στην μαρτυρική Υπάτη…

Επίσημη επίσκεψη στη Λαμία πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Jens Plötner, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης (5/9) επισκέφθηκε την μαρτυρική Υπάτη προκειμένου να αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής και να καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο, μνημείο που είναι αφιερωμένο στους εκτελεσθέντες Υπατείς στο Ολοκαύτωμα της 17ης Ιουνίου 1944.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Plötner στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του επί μακρόν για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αλλά και να του θέσει το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων.

Ο Γερμανός Πρέσβης μετέφερε την επίσημη Γερμανική θέση, ότι έχουμε δηλαδή διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις, αλλά δεν αρνήθηκε την ενίσχυση της προσπάθειας επίλυσης του ακανθώδους, για τις διμερείς μας σχέσεις, ζητήματος με θεσμικούς και πολιτικούς όρους, εφαρμόζοντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, μεταξύ των χωρών μας που είναι εταίροι και σύμμαχοι.

Η επίσκεψη του κ. Plötner στην Υπάτη, περιελάμβανε επίσης ξενάγηση στο Πλανητάριο και στο Βυζαντινό Μουσείο της Υπάτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση