Μέσα στο Φθινόπωρο παραδίδεται η γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 22:20 Μέσα στο Φθινόπωρο παραδίδεται η γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη στα εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ παρουσία του ΓΓ του Υπουργείου Θάνου Βούρδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , κ. Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, επισκέφθηκε την Πέμπτη (6/9) το εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στο Λιανοκλάδι, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τιθορέας –Δομοκού.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσία και του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλη Καραναστάση, εξετάστηκαν όλα τα θέματα της εξέλιξης του έργου καθώς και όλα τα παράπλευρα έργα τα οποία έχει αναλάβει να εκτελέσει η ΕΡΓΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός εντός του Φθινοπώρου καθώς το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση. 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η εξέλιξη του συνόλου των εκτελούμενων εργασιών και υπήρξε συντονισμός όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της εξέλιξης του διαγωνισμού για την Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Σπερχειού και όπου έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση και επίσης συζητήθηκε και η τεχνική λύση αντιμετώπισης των αποθέσεων φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο της τοπικής κοινότητας Στίρφακας.

Η ΕΡΓΟΣΕ από τις 31/8/2018 απέστειλε τη μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και την αντιμετώπιση  του φαινομένου αυτού στην ΤΚ Στίρφακας, στο Δήμο Λαμιέων και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την σύμφωνη γνώμη τους ενώ τόσο οι πρόδρομες εργασίες διάνοιξης των οδών πρόσβασης για την κατασκευή των τεχνικών έργων όσο και ο καθαρισμός των φερτών είναι ήδη σε εξέλιξη.

Τέλος στη σύσκεψη συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με τις εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Σταθμού Λιανοκλαδίου σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει κατατεθεί από το Δήμο Λαμιέων και το τοπικό τμήμα του ΤΕΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση