Σοκ: Πνίγηκε γνωστός ψυχίατρος στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:23 Σοκ: Πνίγηκε γνωστός ψυχίατρος στο Βόλο

Είχε πάει για μπάνιο στη γνωστή παραλία «Παπά Νερό» στο Πήλιο.

Το θάνατο του 61χρονου ψυχιάτρου Κωνσταντίνου Ξηρομερίτη θρηνεί ο Βόλος.

Ο γνωστός γιατρός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, απογευματινές ώρες χθες, από τη  θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΠΑΠΑ» Νερό Πηλίου Μαγνησίας, όπου είχε μεταβεί για να απολαύσει το μπάνιο του.

Ήταν λίγο πριν τις 8 όταν άλλοι λουόμενοι τον είδαν να επιπλέει ημιβυθισμένος στη θάλασσα και έσπευσαν προς βοήθεια. Στο σημείο έφτασαν τόσο ναυαγοσώστης όσο και γιατρός που ξεκίνησαν τη διαδικασία για να τον επαναφέρουν, ενώ μάταια χρησιμοποίησαν και απινιδωτή.

Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ζαγοράς  όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στη Ν. Ιωνία Βόλου, όπου και διέμενε. Εργαζόταν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, εξακολουθούσε όμως ν απροσφέρει τις ψυχιατρικές του υπηρεσίες διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο.  Ασχολούνταν με τα κοινά και με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Λαμπρινή Παρασκευά, η οποία ανέλαβε και το δύσκολο ρόλο να αναγνωρίσει τη σορό του. Αφήνει πίσω του ακόμη δύο γιούς, έναν πτυχιούχο Οικονομικών Σπουδών και έναν πτυχιούχο Νομικής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση