Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα εμβόλισαν αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 08:10 Φθιώτιδα: Αγριογούρουνα εμβόλισαν αυτοκίνητο

«Να προσέχουν οι οδηγοί στην ανατολική Φθιώτιδα γιατί γίνεται χαμός με τα αγριογούρουνα στους δρόμους....», μας έλεγε κάτοικος της περιοχής που είχε την ατυχία να τρακάρει με αγριογούρουνο.

Από τύχη δεν τραυματίστηκε γύρω στις 7:00'  το πρωί του Σαββάτου ένας οδηγός ο οποίος είχε ένα ασυνήθιστο τροχαίο κοντά στο χωριό Κάτω Σπαρτιά.

Λίγο πριν την είσοδο του χωριού έπεσε πάνω σε ένα κοπάδι από αγριογούρουνα που διέσχιζαν το δρόμο. «Πρέπει να ήταν πάνω από δέκα. Τα δυο από αυτά που ήταν και τα μεγαλύτερα έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο. Από τύχη δεν τούμπαρε το αμάξι. Έπαθα όμως πολύ μεγάλη ζημιά...», είπε στο LamiaReport ο οδηγός ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής.

Λίγες ημέρες πριν άλλος οδηγός έπεσε πάνω σε αγριογούρουνα κινούμενος από Ράχες προς Αχινό, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα από αυτά και να πάθει σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο. Οι "συναντήσεις" με αγριογούρουνα στους δρόμος της ανατολικής Φθιώτιδας είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Τη νύχτα κατεβαίνουν μέσα στα χωριά. Οι οδηγοί πρέπει να προσέχουν τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί. Όλα τα πεδινά ελαιοπερίβολα είναι "οργωμένα" από τα κοπάδια που έχουν κατέβει μέχρι την παραλία....», είπε στο LamiaReport κάτοικος από τις Ράχες.