Σαρακιώτης: «Οι ευθύνες για την ανυπαρξία ψεκασμών έχουν ονοματεπώνυμο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 19:45 Σαρακιώτης: «Οι ευθύνες για την ανυπαρξία ψεκασμών έχουν ονοματεπώνυμο»

«Καρφιά» του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Περιφέρεια Στερεάς για τη δακοκτονία…

Στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους.

Στη συνέλευση συμμετείχαν και παραγωγοί από ολόκληρο το Νομό Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη η συζήτηση επικεντρώθηκε στη «φετινή ανυπαρξία ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου στη Φθιώτιδα».

Σύμφωνα με τους ελαιοπαραγωγούς, βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας της κωλυσιεργίας των αρμοδίων και ζήτησαν από τον κ. Σαρακιώτη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες με σκοπό αφ’ ενός τη διάσωση του αγροτικού εισοδήματος για την τρέχουσα χρονιά και αφ’ ετέρου τη διασφάλιση ότι δε θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα.

Απευθυνόμενος στους αγρότες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεσμεύτηκε ότι θα αιτηθεί άμεσα την πραγματοποίηση σύσκεψης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη και τους εκπροσώπους των ελαιουργικών συνεταιρισμών, προκειμένου να ζητηθεί η καταβολή έκτακτης αποζημίωσης προς τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, αφού ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τέτοιου είδους περιπτώσεις. Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα της βελτίωσης του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου εκτέλεσης των ετήσιων προγραμμάτων δακοκτονιών προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «να βρεθεί ξανά ο αγροτικός κόσμος στο ίδιο έργο θεατής».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη στάση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το γεγονός ότι, ενώ φέρει την ευθύνη μη διενέργειας των ψεκασμών, ουδείς εκπρόσωπός της παρέστη στη Γενική Συνέλευση παρά το ότι είχε σταλεί σχετική πρόσκληση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση