Βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ - Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε πλήρη φάκελο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 15:39 Βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ - Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε πλήρη φάκελο

Ηλεκτρονικά και μέχρι τη Δευτέρα 24/9/2018 οι αιτήσεις σας για τους σταθμούς του Δήμου Λαμιέων.

Ενημέρωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς των οποίων τα παιδιά δε βρέθηκαν στο δυναμικό κάποιου παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού ή ΚΔΑΠ μετά την α’ φάση της διαδικασίας ελέγχου των φακέλων τους λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού, εξέδωσε ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Για να εξασφαλίσετε λοιπόν το πολυπόθητο voucher πρέπει:

• Ο κάθε υποψήφιος εκτυπώνει Αίτηση για βεβαίωση θέσης, που βρίσκεται στην εφαρμογή Οριστικών Αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., την οποία θα δώσει στο φορέα/δομή που επιθυμεί να εγγράψει το παιδί του.

• Στη συνέχεια ο φορέας/δομή, που θα αποδεχθεί τη διάθεση μιας θέσης στην κατηγορία που ανήκει ηλικιακά το συγκεκριμένο παιδί, θα παραλάβει την Αίτηση για βεβαίωση θέσης και θα την καταχωρήσει στην ειδική οθόνη της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Ε.Ε.Τ.Α.Α. «Κατάσταση ωφελούμενων παιδιών ανά φορέα/δομή».

• Τα πρόσθετα vouchers θα έχουν ισχύ και θα ενεργοποιούνται από την 1η Οκτωβρίου 2018 με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ ωφελούμενου και φορέα/δομής.

• Οι φορείς/δομές θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι την 5η Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με την διαδικασία και τους όρους της Πρόσκλησης 5180/14.6.2018.

• Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι γονείς των παιδιών που αλλάζουν εντός της χρονιάς κατηγορία, δηλαδή από Βρέφος σε Νήπιο, μπορούν να αιτηθούν για βεβαίωση θέσης στη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία. Εφόσον βρουν θέση σε φορέα/δομή τα vouchers θα ενεργοποιηθούν με τη συμπλήρωση της αντίστοιχης ηλικίας.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 24/9/2018 και ώρα 24:00 στη διεύθυνση: https://www.eetaa.gr/.

Για τα παιδιά που εγγράφονται μέσω ΕΣΠΑ στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Λαμιέων, δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (διατροφή, υλικά, μουσική, γυμναστική, μουσικοκινητική αγωγή κ.λπ.).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση