Αναβρασμός και καταλήψεις από τις αποφάσεις του Υπουργείου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 19:05 Αναβρασμός και καταλήψεις από τις αποφάσεις του Υπουργείου

Ίδια γεύση με αυτή της Πελασγίας σε Αράχωβα, Δίστομο και Κυριάκι…

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα στα Γενικά Λύκεια της Αράχωβας, του Διστόμου και του Κυριακίου του νομού Βοιωτίας, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, καθώς δεν επετράπη να λειτουργήσουν τμήματα ολιγομελή σε κάποιες κατευθύνσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να είναι αναγκασμένοι ή να αλλάξουν κατεύθυνση ή να πάνε σε άλλο Λύκειο.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή της Πελασγίας, το Γυμνάσιο - Λύκειο της οποίας τελεί επίσης υπό κατάληψη, «μέχρι τελικής δικαίωσης» όπως ανέφεραν στο LamiaReport, μαθητές και γονείς του Λυκείου.

Με τη σειρά τους οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αράχοβας επισημαίνουν το περιεχόμενο της υπουργικής απόφασης που ανέβασε το όριο των ολιγομελών τμημάτων σε 4 άτομα με αποτέλεσμα οι επαρχιακές σχολικές μονάδες που δεν αποτελούνται από πολλούς μαθητές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπυτωση, τα γενικά λύκεια της Αράχωβας, του Διστόμου και του Κυριακίου του νομού Βοιωτίας έχουν τμήματα κατευθύνσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και οι μαθητές τους μεταφέρονται από το ένα σχολείο στο άλλο. Ειδικότερα, η κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής του Λυκείου Αράχωβας αποτελείται από τρείς μαθητές. Από τις δεκαπέντε ώρες διδασκαλίας που έχει η κατεύθυνσή τους, οι δώδεκα ώρες γίνονται με τη μορφή συνδιδασκαλίας με τη θετική κατεύθυνση, ενώ οι άλλες τρεις ώρες  που αποτελούν ειδικό μάθημα της κατεύθυνσης (μάθημα Α.Ο.Θ.), παρ' όλο που υπάρχει καθηγητής στο σχολείο, δεν γίνονται! «Καταληκτικά, οι μαθητές θα αναγκαστούν να μεταφερθούν στο λύκειο Διστόμου για να ακολουθήσουν την κατεύθυνση που έχουν εκλέξει, μόνο και μόνο για τρεις ώρες!», λένε οι μαθητές και συνεχίζουν: «Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο λύκειο Διστόμου με τη Θετική κατεύθυνση που αποτελείται από δύο άτομα. Το υπουργείο, προτιμά να ναυλώσει ιδιωτικό μεταφορικό μέσο για τις καθημερινές μεταφορές των μαθητών των σχολείων του δήμου, παρά να προσλάβει επιπλέον καθηγητές (πράγμα που θα κοστίσει πολύ περισσότερο, γιατί το μεταφορικό μέσο θα επιλεχθεί μέσω διαγωνισμού που ο κάθε ιδιώτης θα ζητεί το ποσό που ικανοποιεί αυτόν). Δηλαδή, επιχειρεί να γλιτώσει χρήματα,  πληρώνοντας περισσότερα!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο "εκβιάζει" τους μαθητές είτε να αναθεωρήσουν την εκλογή κατεύθυνσής τους, είτε να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον. Εν ολίγοις, υποβαθμίζονται οι διδακτικές δυνατότητες των σχολικών μονάδων αυτών και με τον καιρό θα οδηγηθούν σε μια γενική συγχώνευση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση