Συνάντηση Σαρακιώτη με Αραχωβίτη για τα προβλήματα των Φθιωτών αγροτών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 20:01 Συνάντηση Σαρακιώτη με Αραχωβίτη για τα προβλήματα των Φθιωτών αγροτών

Το πρόβλημα της δακοκτονίας στο τραπέζι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης…

Σύσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του αρμοδίου Υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου και των βουλευτών, Γιάννη Σαρακιώτη (Φθιώτιδα), Νίκου Ηγουμενίδη (Ηράκλειο), Γιώργου Ντζιμάνη (Κοζάνη), Γιάννη Σηφάκη (Πέλλα), Γρηγόρη Στογιαννίδη (Ξάνθη) και Γιώργου Τσόγκα (Κορινθία).

Μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε υπόψη του τα σημαντικότερα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Φθιώτιδας, ενώ ζήτησε και ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά νομοθετικές και άλλες σχετικές με την αγροτική πολιτική πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις αυξανόμενες επιθέσεις αγριόχοιρων και στις καταστροφές, τις οποίες προκαλούν σε καλλιέργειες και περιουσίες, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου. Στη συνέχεια, έθιξε το πρόβλημα των κοινοχρήστων εκτάσεων στο Νέο Μοναστήρι, το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους καλλιεργητές και όσους ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα εξίσου κρίσιμο ζήτημα αφορά την ανάγκη παράτασης για την ένταξη των παραγωγών με πομόνες (ιδιωτικές γεωτρήσεις) στο αγροτικό τιμολόγιο. Όπως σημείωσε ο κ. Σαρακιώτης, το πρόβλημα απασχολεί εκατοντάδες αγρότες και οι ενέργειες του Υπουργείου οφείλουν να είναι άμεσες, καθώς ταλαιπωρούνται καθημερινά στα καταστήματα της Δ.Ε.Η..

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης συζήτησε με τον κ. Αραχωβίτη για το θέμα της μη διενέργειας ψεκασμών δακοκτονίας, περιγράφοντας το μέγεθος των ζημιών τις οποίες έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί της Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίσθηκε, το Υπουργείο πρόκειται να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο εκτέλεσης των προγραμμάτων δακοκτονίας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες δυσλειτουργίες από πλευράς των Περιφερειών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση