Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει απότομα ο καιρός....

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 07:45 Αλλάζει απότομα ο καιρός....

Έρχεται εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας και στη Φθιώτιδα!

Απότομη αλλαγή του καιρού από Τρίτη μέχρι Παρασκεύη με εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 15 βαθμούς, θυελλώδεις βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και βροχές που θα πέσουν στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Όσον αφορά τη Φθιώτιδα, από τους 34 βαθμούς χθες Δευτέρα, η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά ρεκόρ και την Πέμπτη δε θα ξεπεράσει τους 19-20 βαθμούς. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.
 
Πιο αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο καιρός θα έχει ως εξής:
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι το μεσημέρι σε Α-ΝΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί από 19-24 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και νότια του νομού θα είναι παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ  4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 15-19 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια του νομού. Οι ΒΑ άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε νέα πτώση θα κυμανθεί από 11-20 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Οι ΒΑ άνεμοι θα φτάνουν αρχικά τα 4-5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας το μεσημέρι τους 18-19 βαθμούς.
 
Γενική πρόγνωση
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη βόρεια και ανατολική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη διάρκεια της νύχτας τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση.
 
Την Τετάρτη στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην κεντρική και νότια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στο νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή.