«Έφυγε» ο Λαμιώτης επιστήμονας, συγγραφέας - ερευνητής Ηλίας Τριανταφύλλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 08:14 «Έφυγε» ο Λαμιώτης επιστήμονας, συγγραφέας - ερευνητής Ηλίας Τριανταφύλλου

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4:00' το απόγευμα στη Μητρόπολη Αμαρουσίου.

Η Ελλάδα, η Φθιώτιδα, η Λαμία, οι Ράχες, είναι πιο φτωχές από την απώλεια ενός εξαίρετου επιστήμονα και υπέροχου ανθρώπου. Ο Ηλίας Τριανταφύλλου ήταν ένας διακεκριμένος Πολιτικός Μηχανικός και ταυτόχρονα συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής. «Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών μετά από σύντομη περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Ηλίας Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 1938 στις Ράχες, όπου και μεγάλωσε. Πήγε στο θρυλικό 1ο Γυμνάσιο στη Λαμία και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, όπου εργάστηκε για κάποια χρόνια.

Αργότερα επέστρεψε στη Λαμία, όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου διέμενε με την οικογένειά του μέχρι και τώρα.

Υπήρξε βαθύς γνώστης της Μηχανικής Επιστήμης και εξαίρετος επιστήμονας, ως πολιτικός μηχανικός, αφού πολλά μεγάλα έργα στην Ελλάδα φέρουν την υπογραφή του.

Ο Ηλίας Τριανταφύλλου, πέρα από την επιστήμη του, είχε ένα μεγάλο πάθος. Αγαπούσε την Αρχαία Ελλάδα και τους Έλληνες. Έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα για την ιστορία. Έχει γράψει πολλά συγγράμματα και έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλές ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αγάπη του και το πάθος του για την ιστορική έρευνα τον οδήγησαν μέχρι τα άδυτα των υπογείων του Βατικανού, όπου ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούσαν να έχουν πρόσβαση.

Αρκετά από τα άρθρα του, μας έκανε τη μεγάλη τιμή, να τα δημοσιεύσει στο LamiaReport στην ενότητα "Απόψεις".

Αφήνει πίσω του την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Μαγιόρκα και το χαρισματικό γιο τους Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι χρυσός αθλητής των Special Olympics.

Η κηδεία του Ηλία Τριανταφύλλου θα γίνει στις 4:00' το απόγευμα της Τετάρτης (26/9) στη Μητρόπολη Αμαρουσίου.

Καλό σου ταξίδι φίλε Ηλία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση