Οι θέσεις Μαθητείας στα ΕΠΑΛ Φθιώτιδας και Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 09:49 Οι θέσεις Μαθητείας στα ΕΠΑΛ Φθιώτιδας και Στερεάς

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Μέχρι 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για ηλεκτρονική υποβολή…

Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώθηκε η πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι:

• κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών των ΕΠΑ.Λ. του Ν.4386/2016, του Ν. 4186/2013 ή του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων

ή

κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑ.Λ. του Ν. 4386/2016, του Ν. 4186/2013 και του Ν. 3475/2006, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων

ή

κάτοχοι απολυτηρίου και πτυχίου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) του ν. 4415/2016, όπως ισχύει

να βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 12:00 έως και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:59.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση e-mathiteia.minedu.gov.gr.

Αίτηση υποβάλλεται και από τους ενδιαφερόμενους δεσμευμένων θέσεων.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα παρακάτω συνοδευτικά έγγραφα-δικαιολογητικά στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ μέχρι και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος στην Γ΄ φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους-Τάξη Μαθητείας έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μίας αίτησης συμμετοχής και μόνο σε ένα ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

• Φωτοαντίγραφα των:

1. απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

2. πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

3. ταυτότητας

4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ

5. αποδεικτικού ΑΦΜ

6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες

• Υπεύθυνη δήλωση

Ανακοίνωση τελικού πίνακα κατάταξης

Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων θα ανακοινωθεί τελικός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του κάθε ΕΠΑΛ, της οικείας Δ.Δ.Ε. καθώς και στην ιστοσελίδα της οικείας ΠΔΕ την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Εγγραφή

Οι υποψήφιοι που συγκαταλέγονται στον τελικό πίνακα κατάταξης ολοκληρώνουν την εγγραφή τους συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας στα ΕΠΑ.Λ. την αίτηση εγγραφής (επισυναπτόμενο πρότυπο). Οι εγγραφές των μαθητευόμενων στα ΕΠΑ.Λ. που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13:00. Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν προς εγγραφή όλοι οι επιτυχόντες, καλούνται οι επιλαχόντες προς εγγραφή έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 13.00.

Στη συνέχεια την Παρασκευή 12/10/2018 αποφασίζεται η λειτουργία των τμημάτων του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» εφόσον καλυφθεί ο ελάχιστος αριθμός εγγεγραμμένων.

Τα τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» περιόδου 2018-2019 ξεκινούν στις 18/10/2018 και κατόπιν ενημέρωσης των μαθητευομένων από τα ΕΠΑ.Λ.

Οι συμβάσεις των μαθητευομένων με τους εργοδότες θα πρέπει να υπογραφούν από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 μετά από συνεννόηση των μαθητευομένων με το ΕΠΑ.Λ. και τον εργοδότη.

Για πληροφορίες για την εφαρμογή του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στα αντίστοιχα ΕΠΑ.Λ. για το τρέχον σχολικό έτος στην Π.Ε. Φθιώτιδας αλλά και σε ολόκληρη την Στερεά στον παρακάτω πίνακα:

* Τα τμήματα προκηρύσσονται με επιφύλαξη λειτουργίας εφόσον δεν καλυφτεί ο ελάχιστος αριθμός εγγραφών, συμπεριλαμβανομένων και των δεσμευμένων θέσεων που δεν συμπεριλαμβάνονται και με την προϋπόθεση έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτή για συμπλήρωση ωραρίου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση