Λαμία: Που πάει με τους φακέλους ο Μπακογιάννης; - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 09:07 Λαμία: Που πάει με τους φακέλους ο Μπακογιάννης; - ΒΙΝΤΕΟ

«Όλα αξίζουν τον κόπο στην αυτοδιοίκηση... Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Περιφέρεια».

Το φάκελο με το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για την εξυγίανση του Ασωπού, ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και με Συμπληρωματικούς Εθνικούς Πόρους, παρέδωσε αυτοπροσώπως το μεσημέρι της Παρασκευής (5/10), στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Περιφέρεια. Είναι από τις στιγμές που διαπιστώνεις ότι όλα όσα κάνεις στην Αυτοδιοίκηση αξίζουν», είπε ο κ. Μπακογιάννης παραδίδοντας με μεγάλη χαρά κι ικανοποίηση, τον ογκώδη φάκελο στον Προϊστάμενο της ΕΥΔΕΠ ΠΣΕ, Κώστα Λέμα.

Τίτλος του φακέλου της πρότασης: «Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Παρεμβάσεων (ΟΣΣΠ) για την Αστική, Κοινωνική, Περιβαλλοντική και Επιχειρηματική Αναζωογόνηση και Εξυγίανση της ευρύτερης περιοχής της ΛΑΠ Ασωπού» με αξιοποίηση του Εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και με Πολυταμειακή Χρηματοδότηση από το Ε.Π. “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”,  αξιοποίηση Πόρων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και με Συμπληρωματικούς Εθνικούς Πόρους» και με διακριτικό τίτλο «ΟΣΣΠ/ΟΧΕ ΛΑΠ Ασωπού».

Για το έργο που έχει προϋπολογισμό 250 εκατ. Ευρώ, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής.

Σημειώνουμε ότι το έργο βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, την εξυγίανση του Ασωπού και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και τη δημιουργία προοπτικής οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία μεγάλων υποδομών, όπως το επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης και ανάπτυξης, ο χώρος υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων, οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, οι αντιρρυπαντικές δράσεις, αλλά και οδικούς άξονες και χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει ήδη τη λειτουργία τους τα παρατηρητήρια περιβάλλοντος και υγείας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση