Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο όρκος τιμής που δίνει ο Γκλέτσος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 08:42 Ο όρκος τιμής που δίνει ο Γκλέτσος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης
Ο Απόστολος Γκλέτσος ανοίγει τα χαρτιά του για την Περιφέρεια Στερεάς - Τι λέει για τους άλλους υποψήφιους Περιφερειάρχες και ποιος είναι ο όρκος τιμής που δίνει για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
 
Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Ο Γκλέτσος ανακοίνωσε επίσημα υποψηφιότητα για την Περιφέρεια τον Δεκέμβριο του 2016. Δηλώνει ότι ήθελε αντίπαλο τον Κώστα Μπακογιάννη: «Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η αναμέτρηση με τον Κώστα. Δυστυχώς δεν μου 'κατσε... », λέει χαρακτηριστικά.
 
Δηλώνει επίσης ότι έχει έτοιμο ψηφοδέλτιο σε όλους τους νομούς της Ρούμελης, όπως του αρέσει να αποκαλεί τη Στερεά και ξεκαθαρίζει ότι τα επόμενα οκτώ χρόνια είναι αφιερωμένος «ψυχή τε και σώματι» στη Ρούμελη.
 
Συνέντευξη στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και το LamiaReport:
 
LR: Είπες ότι στα εξήντα θα αποσυρθείς για να μονάσεις. Αληθεύει; 
 
Όχι ακριβώς. Είπα ότι θα αποσυρθώ από την ενεργό δράση γενικώς. Δεν είπα ότι θα πάω μοναχός. Θέλω να απομονωθώ κατά κάποιο τρόπο. Θέλω να έχω χρόνο να διαβάσω και να μελετήσω πολύ. Κάτι που δεν έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είμαι στα 52, έχω ακόμα 8 ολόκληρα χρόνια και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα για τη Ρούμελη.
 
LR: Ρούμελη η Στερεά Ελλάδα;
 
Εντάξει το ίδιο είναι αλλά κοίτα, λέγοντας Ρούμελη γεμίζει περηφάνια η ψυχή μου. Γεώργιος Καραϊσκάκης, Αθανάσιος Διάκος, Οδυσσέας Ανδρούτσος και πολλοί άλλοι, εδώ γεννήθηκαν και αυτά τα χώματα πότισαν με το αίμα τους. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι Ρουμελιώτης και με εμπνέουν όλοι αυτοί για τους όποιους αγώνες χρειαστεί να δώσουμε όλοι μαζί αύριο για τον τόπο μας. Και έχουμε πολλά μπροστά μας για τα οποία πρέπει να παλέψουμε.
 
LR: Όπως για παράδειγμα;
 
Εσύ πως αισθάνεσαι σαν Ρουμελιώτης που είμαστε η μόνη Περιφέρεια που δεν έχει Πανεπιστήμιο; Μας πήραν την Ακαδημία. Εμείς μούγκα. Μας πήραν πολλές Περιφερειακές Δ/νσεις Υπηρεσιών και τις μετέφεραν στη Λάρισα. Πάλι μούγκα. Και το χειρότερο. Όταν επιτέλους έγινε το Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα τη Λαμία, μετά από λίγο ήρθαν και κατέβασαν την ταμπέλα που έλεγε Πανεπιστήμιο Στερεάς και το έκαναν Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πάλι μούγκα. Δεν άνοιξε ρουθούνι. Και που έγινε αυτό; Στην πρωτεύουσα της Ρούμελης. Γιατί δεν μας λένε λοιπόν ότι θέλουν να γίνουμε κωμόπολη της Θεσσαλίας να τελειώνουμε; Τώρα με το ΤΕΙ Στερεάς τι έγινε; Το έκαναν κομμάτια και το έδωσαν και αυτό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολλά χρόνια τώρα έχουμε γίνει καρπαζοεισπράκτορες και δεν το έχουμε καταλάβει. Καμία ουσιαστική αντίδραση.
 
LR: Και εσύ τι θα κάνεις;
 
Όχι μόνο εγώ. Όλοι μαζί. Πολλά μπορούμε να κάνουμε. Κατά αρχήν θα πρέπει κάποιοι να πάρουν ένα σαφές μήνυμα. Εδώ είναι Ρούμελη και δεν είναι Θεσσαλία. Δεν έχω κάτι με τους γείτονες Θεσσαλούς, αλλά πώς να το κάνουμε είμαστε άλλη Περιφέρεια. Και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται και στην πράξη όχι μόνο στα λόγια. Για να μην λέμε τώρα πολλά και επειδή με ρώτησες "εσύ τι θα κάνεις;' εγώ σας δίνω όρκο τιμής ότι: Αν στην πρώτη τετραετία της θητείας μου δεν καταφέρω να επανιδρύσω το Πανεπιστήμιο της Στερεάς Ελλάδας, τότε δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια τη δεύτερη τετραετία. Όμως θα κινήσω γη και ουρανό για να το κάνω. Και εσύ ξέρεις ότι όταν βάζω ένα στόχο τον πετυχαίνω.
 
LR: Δηλαδή τώρα που έβαλες στόχο να εκλεγείς Περιφερειάρχης, είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις;
 
Κοίτα, για να βάλω υποψηφιότητα εννοείται πως το πιστεύω. Αλλιώς δεν θα έβαζα. Φυσικά οι Ρουμελιώτες και οι Ρουμελιώτισσες θα αποφασίσουν γι αυτό με την ψήφο τους. Εγώ δεσμεύομαι ότι όποια και αν είναι η ετυμηγορία τους, θα αγωνιστώ με το ίδιο πάθος για αυτόν τον τόπο, μαζί με όλους τους συναδέλφους στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
LR: Αλήθεια τώρα που έχουν ξεκαθαρίσει αρκετές υποψηφιότητες τι έχεις να πεις για τους "αντιπάλους";
 
Καταρχήν δεν είναι αντίπαλοι. Είμαστε απλά συνυποψήφιοι. Αυτό που έχω να πω είναι ότι όλοι τους αξιόλογες προσωπικότητες και από τώρα το ξεκαθαρίζω ότι είμαι έτοιμος την επόμενη ημέρα των εκλογών να συνεργαστώ μαζί τους. Εξάλλου όλοι ένα κοινό στόχο έχουμε. Η Ρούμελη να πάρει τη θέση που της αξίζει πραγματικά. Να είμαστε το "επίκεντρο" και όχι απλά στο κέντρο του χάρτη. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ανακοίνωσα επίσημα υποψηφιότητα του Δεκέμβριο του 2016, ελπίζοντας να έχω απέναντί μου τον Κώστα Μπακογιάννη. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η αναμέτρηση στην Περιφέρεια με τον Κώστα. Δυστυχώς δεν μου 'κατσε...
 
LR: Είναι αλήθεια ότι έχεις έτοιμα ψηφοδέλτια και στους πέντε νομούς;
 
Εσύ τι νομίζεις ότι κάνω από το 2016; Όχι μόνο εγώ. Υπάρχει η ομάδα που δουλεύει σε κάθε νομό. Θα μπορούσα και τώρα να σου δώσω τα ονόματα. Έχουμε όμως χρόνο μπροστά μας και ίσως γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις ή ανανεώσεις σε κάποιους νομούς. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μου και όλο αυτόν τον υπέροχο κόσμο της Ρούμελης που μας στηρίζει, μας εμπιστεύεται και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε. Εισπράττουμε πολύ αγάπη από τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Δεν ξέρω γιατί αλλά με τους περισσότερους που έχω έρθει σε επαφή υπάρχει μια οικειότητα, λες και γνωριζόμαστε από παλιά. Μου αρέσει και με γεμίζει ως άνθρωπο αυτό.
 
LR: Προτεραιότητες αν εκλεγείς;
 
Τι να σου πω τώρα. Θα πρέπει να μιλάμε μια μέρα ολόκληρη. Θα σου πω μόνο τούτο. Η Ρούμελη είναι ένας ευλογημένος τόπος. Από πολλές απόψεις. Εμείς όμως για πολλούς και διάφορους λόγους, τον θησαυρό τον κρατάμε κρυμμένο στο σεντούκι μην έρθουν οι πειρατές και μας τον πάρουν. Στο χέρι μας είναι επιτέλους να ανοίξουμε το σεντούκι. Να ξεθάψουμε τον θησαυρό. Αυτός ο τόπος μπορεί να πάει μπροστα. Μπορεί να γνωρίσει πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Το θέλουμε, το πιστεύουμε και θα το κάνουμε. Είπα τα επόμενα οκτώ χρόνια είναι αφιερωμένα «ψυχή τε και σώματι» στη Ρούμελη.