«Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη…»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 21:35 «Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη…»

Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για την έναρξη μαθημάτων Φιλοζωίας στα σχολεία.

«Ξεκίνησαν και φέτος τα Μαθήματα Φιλοζωίας από το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι Λαμίας, όπου η Έφη Γρίβα  παρουσίασε το πρόγραμμα ‘’Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη’’, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.Το μάθημα παρακολούθησαν η 2η και 5η τάξη του σχολείου.

Μέσα από εικόνες, βίντεο, ανάλυση και συζήτηση τα παιδιά εισχώρησαν στον κόσμο των ζώων, κατανόησαν τις ανάγκες τους, είδαν με τα μάτια της ψυχής τους πως επιβιώνει ένα αδέσποτο και ένα παρατημένο σε μπαλκόνι και όπου αλλού ζώο ενώ διαπίστωσαν ότι πίσω από κάθε ένα αδέσποτο και βασανισμένο ζώο υπάρχει ένας ανεύθυνος άνθρωπος.

Έμαθαν τέλος με ποιο τρόπο θα διαχειριστούν τον φόβο που προξενούν τα πολλά αδέσποτα σκυλιά και τους τρόπους για να μειωθεί ο αριθμός τους.

Σε μία χώρα όπου η ευαισθησία και η ‘’ανθρωπιά’’ φαίνεται ότι χάνονται, είναι σημαντικό να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την συμπόνια για κάθε έμβιο ον. και να τους καταστήσουμε υπεύθυνους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του σχολείου και ξεχωριστά τους εκπαιδευτικούς που μας προσκάλεσαν καθώς η φιλοζωία για αυτούς αποτελεί στάση ζωής που εμπνέει τους μαθητές τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση