Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 16:05 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από τους φοιτητές Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς

Ζητούν την απορρόφησή τους από το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ενημερωτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/10) στο μεγάλο Αμφιθέατρο της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Στερεάς, από τους φοιτητές του… υπό κατάργηση Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ.

Έντονα προβληματισμένοι από όσα τους επιφυλάσσει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που καταργεί τη Σχολή τους και γενικότερα ολόκληρο το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Στερεάς, συζήτησαν για το μέλλον τους και τα περιθώρια αντίδρασης που υπάρχουν προκειμένου να μην οδηγηθούν στην απόκτηση ενός πτυχίου χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και περιθώρια αναβάθμισής του.

Οι «ενστάσεις» των Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς, καταγράφηκαν και στο υπό διαβούλευση σχέδιο του ΥΠΠΕΘ και στο διαδίκτυο και ελπίζουν ότι κάποιος υπεύθυνος θα δουν την αδικία που αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρουν, διεκδικώντας την απορρόφησή τους από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προκειμένου να δημοσιοποιήσουν περαιτέρω τα όσα διεκδικούν αποφάσισαν την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πάρκου και πορεία στο κέντρο της Λαμίας, έδρα του Τμήματος.

Η πορεία θα καταλήξει στο νεοκλασικό της πλατείας Ελευθερίας και στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου, αλλά και στο Γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη στην οδό Σκληβανιώτη, προκειμένου να τους παραδώσουν κείμενο με τις προτάσεις τους και να ζητήσουν τη στήριξή τους.