Τι γύρευαν οι Κινέζοι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 18:29 Τι γύρευαν οι Κινέζοι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη;

Ελλάδα – Κίνα συμμαχία…

Μία διαφορετική επίσκεψη δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, καθώς στο γραφείο του βρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης, οι οποίοι στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο επιχειρηματικών σχέσεων και σε επίπεδο περιφερειών.

Ο κ. Καραΐσκος συζήτησε και με επιχειρηματίες από την ιστορική περιοχή της Fujian της Κίνας, με την οποία η Στερεά Ελλάδα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες. Μάλιστα με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί από την Ελληνοκινεζική Ένωση και τον Πρόεδρο Lan Xiao Cheng, πιστεύουν ότι θα βρεθούν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών (Στερεάς Ελλάδας και Fujian) στο πλαίσιο της πολιτικής «one belt one road» που υποστηρίζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τον κ. Καραΐσκο πλαισίωσαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θέμης Χειμάρας και ο υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Δημήτρης Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι η Φθιώτιδα και η Στερεά διαμορφώνουν ένα φιλικό περιβάλλον για την υποδοχή επιχειρήσεων, αλλά και τη διάθεση για συνεργασία και ανταλλαγή πρακτικών για τη διαμόρφωση της απαραίτητης εξωστρέφειας των δικών μας επιχειρήσεων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καραΐσκου και του Αντιπροέδρου της Ένωσης Liu Liang Hui:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση