Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΠΕ Φθιώτιδας – Λοκρίδας: Παραμένει ακέφαλη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 19:58 ΣΕΠΕ Φθιώτιδας – Λοκρίδας: Παραμένει ακέφαλη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό

Επανέρχεται στο θέμα με το κενό που έχει δημιουργηθεί στην Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Φθιώτιδας σε κοινή ανακοίνωση με το ΣΕΠΕ Λοκρίδας.

Η τοποθέτηση του μέχρι πρότινος Διευθυντή της ΠΕ Φθιώτιδας ως Συντονιστή εκπαιδευτικού Έργου, αλλά και διευθυντών σχολικών μονάδων, έχει δημιουργήσει σύμφωνα με το ΣΕΠΕ πολλά κενά σε σημαντικές θέσεις και για αυτό ζητούν άμεσα αναπλήρωσή τους.

Η ανακοίνωση:

«Με έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε ότι έχουν παρέλθει πλέον των 15 ημερών από την τοποθέτηση των Συντονιστών εκπαίδευσης και δυστυχώς η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας παραμένει χωρίς Διευθυντή.

Παρόλο που έγκαιρα είχαμε επισημάνει το πρόβλημα που θα προέκυπτε με την κενούμενη θέση του Διευθυντή Π. Ε. Φθιώτιδας και την απουσία νομικού πλαισίου για την αναπλήρωσή του, εν τούτοις η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει παγερά αδιάφορη με αποτέλεσμα να έχει αναστείλει σχεδόν τη λειτουργίας της.

Το ζήτημα έχει λάβει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις  αφού δεν υπάρχει δυνατότητα υπογραφής καμιάς διοικητικής πράξης (τοποθέτηση αναπληρωτών, πληρωμές εκπαιδευτικών, υπογραφή εγγράφων) με το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί να προκαλεί μια άκρως δυσλειτουργική κατάσταση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στη Φθιώτιδα. Αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι έχουν λάβει γνώση και αναγνωρίζουν τη λύση που δόθηκε σε άλλη Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα.

Αν λάβει κανείς υπόψη του τη μη αναπλήρωση των Διευθυντών αρκετών σχολικών μονάδων μετά την τοποθέτησή τους ως Συντονιστών, τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν στα σχολεία και υπερβαίνουν τα 100 μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση,  καθώς και τις πρόσφατες δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων της εκπαίδευσης ότι δεν προβλέπεται η άμεση αναπλήρωσή τους, αντιλαμβάνεται κανείς τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους υπεύθυνους εκφραστές της στη Φθιώτιδα να μεριμνήσουν για την άμεση αναπλήρωση του Διευθυντή Διεύθυνσης Π. Ε. Φθιώτιδας,  την αναπλήρωση των κενών με το διορισμό ανάλογου αριθμού αναπληρωτών και την τοποθέτηση Διευθυντών στις κενούμενες θέσεις των αντίστοιχων σχολικών μονάδων.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την επιδεικτική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της αναπλήρωσης του Διευθυντή Δ/νσης Π. Ε. Φθιώτιδας, καθώς και την απαράδεκτη στάση του στο θέμα διορισμών. Είναι ολοφάνερο πια ότι η απουσία μόνιμων διορισμών, εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κι έχει στερήσει από τους μαθητές το δικαίωμά τους για μια ποιοτική εκπαίδευση».