Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα: 100 «Ξένοι» δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 09:10 Σήμερα: 100 «Ξένοι» δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα της Λαμίας

Στην ιστορική πλατεία Λαού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας…

Τον Οκτώβριο η  Ελλάδα θα γίνει το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης, πληροφορούμαστε από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της εξειδικευμένης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα 19-21/10/2018 στο Ζάππειο Μέγαρο, μετά από πολλές επιτυχείς διοργανώσεις σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή και παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με την γαστρονομία, το φαγητό, το κρασί, το μαγείρεμα, την απόλαυση εδεσμάτων και ποτών.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας έχει εξασφαλίσει 3 περίπτερα 27 τ.μ. συνολικά, φιλοξενώντας τοπικές επιχειρήσεις προωθώντας τα προϊόντα του Νομού. Επιπλέον την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, θα φιλοξενήσει στην πόλη της Λαμίας 100 σύνεδρους απ΄ όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας με σκοπό την περιήγησή & ξενάγησή τους, την προσφορά γεύματος με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και την πραγματοποίηση μιας τοπικής γιορτής πολιτισμού, τουρισμού & γαστρονομίας.

Η όλη εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Πλ. Λαού το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου.

Δείτε το πρόγραμμα της επίσκεψης:

14.30 Άφιξη Αποστολής

Επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.) του

Δήμου Λαμιέων

15.00 Άφιξη στη Λαμία

Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο στο Κάστρο Λαμίας

15:30 Παράθεση γεύματος στην Πλ. Λαού

Τοπική γιορτή με παραδοσιακά εδέσματα συνοδεία χορευτικών πολιτιστικών συλλόγων

17.30 Αναχώρηση από Λαμία