Επί της αρχής δεκτό από τους Θεσσαλούς το σχέδιο Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 23:59 Επί της αρχής δεκτό από τους Θεσσαλούς το σχέδιο Γαβρόγλου

Καμία αναφορά στη Λαμία και την ανάπτυξη της Στερεάς στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας.

Κοινή σύσκεψη με όλους τους αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλίας και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παρουσία του Υπουργού Παιδείας,  Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ηλία Γεωργαντά.

Από την ομόφωνη συμφωνία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο, δυστυχώς γίνεται ολοφάνερη διάκριση μεταξύ του κομματιού της Θεσσαλίας και της «παρανυχίδας» που λέγεται Λαμία! Διαβάζουμε λοιπόν:

«Μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε, συμφωνήθηκε ότι, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γίνεται επί της αρχής δεκτό καθώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση και αναβαθμίζει ουσιαστικά το ρόλο της Θεσσαλίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και Έρευνα.

Εφεξής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έχει τη δυνατότητα, στη νέα του ενιαία μορφή, να σχεδιάσει τη στρατηγική της ακαδημαϊκής του ανάπτυξης λαμβάνοντας υπόψη, τόσο την ανάγκη μιας ισόρροπης ανάπτυξης ανάμεσα στις πόλεις που φιλοξενούν τις ακαδημαϊκές του μονάδες (ποιες πόλεις άραγε αφού από τη σύσκεψη έλειπε η Λαμία;), όσο και τη συνολική αναβάθμιση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο εθνικό και ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό σύστημα.

Για τις επιμέρους διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν σε σχέση με αριθμό νέων τμημάτων καθώς και θεσμικά ζητήματα, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα είναι ενεργός συμπαραστάτης στις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πρωτοβάθμιας καθώς και της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης να επιτευχθούν περαιτέρω ουσιαστικές συγκλίσεις προς όφελος όλων.

Εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα εισαχθεί στη Βουλή».

Το κοινό συμπέρασμα είναι ότι όλα γίνονται για την πρόοδο της Θεσσαλίας και είναι λογικό σε μια χώρα που προσπαθεί να αναπτύξει περιφερειακή συνείδηση. Τι γίνεται όμως με την κατακερματισμένη Στερεά και ειδικά με τη Λαμία και τη Φθιώτιδα που από κέντρο της Ελλάδας και από έδρα περιφέρειας, καταντά παράρτημα του παραρτήματος του Πανεπιστημίου του Βόλου;

Την απάντηση θα πρέπει να τη δώσουν οι άρχοντες του τόπου...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση