Σύλληψη ανήλικων αλλοδαπών για παραεμπόριο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 00:33 Σύλληψη ανήλικων αλλοδαπών για παραεμπόριο

Χειροπέδες σε έναν ακόμη 22χρονο ομοεθνή τους για λαθραία τσιγάρα…

Στη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών, ηλικίας 17, 16 και 22 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», και για παράνομο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, αρχικά εντοπίστηκαν στην περιοχή της Χαλκίδας ο 17χρονος και ο 16χρονος να κατέχουν αντικείμενα προς πώληση χωρίς άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου.

Στη συνέχεια σε έλεγχο που έγινε στον αύλιο χώρο του σπιτιού που μένουν στην περιοχή της Χαλκίδας , εντοπίστηκε ο 22χρονος ο οποίος παρέδωσε τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες οι οποίες περιείχαν τετρακόσια ογδόντα (480) πακέτα τσιγάρων και εκατόν δύο (102) πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα και πρόκειται να αποσταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας για προσδιορισμό και καταλογισμό τον φόρων και δασμών, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση