Κάλεσμα ανοιχτής Συνέλευσης από το Κάστρο Αλληλεγγύης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 21:43 Κάλεσμα ανοιχτής Συνέλευσης από το Κάστρο Αλληλεγγύης

Πότε θα γίνει η επόμενη διάθεση...

Για 7η συνεχή περίοδο το Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας, συνεχίζει πραγματοποιώντας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου την 43η απευθείας διάθεση προϊόντων και συνεχίζει με την τακτική Συνέλευση της κίνησης την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 7:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την επόμενη απευθείας διάθεση προϊόντων.

Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου τους τα μέλη της Κίνησης «Η καθιερωμένη ανοιχτή Συνέλευση, βασικός θεσμός της συμμετοχικότητας, γίνεται για  να συζητήσουμε τα έως τώρα πεπραγμένα και να συναποφασίσουμε όλοι μαζί αν και πως θα συνεχίσουμε όλη αυτή την πολύπλευρη προσπάθεια με τις διαθέσεις και τις παράλληλες δράσεις».

Η συνέλευση είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά ως αγοραστής και εθελοντής, καθώς και σε όλους τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο κάλεσμα για νέους εθελοντές, γιατί η συνέχιση της κίνησης εξαρτάται από την εθελοντική συμμετοχή. Το «Κάστρο Αλληλεγγύης» είναι πάντα ανοιχτό σε όσους θέλουν να προσφέρουν, από τις ομάδες προβολής και διεξαγωγής των δράσεων, μέχρι τη Συντονιστική Ομάδα. Η Συνέλευση είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνει κάποιος την αρχή».

Η 43η διάθεση προϊόντων που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε τυρί, μέλι, αλεύρι, κρεμμύδια, σκόρδα, ρεβίθια, φάβα, φασόλια, φακές, λιαστή ντομάτα και φυσικά καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ. Στην ιστοσελίδα της Κίνησης αναρτήθηκε η Φόρμα Αξιολόγησης για την παραπάνω διάθεση, αξιολόγηση σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση.

Στη διάθεση λειτούργησε επίσης η Δανειστική Βιβλιοθήκη της κίνησης, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερη νότα πολιτισμού στις παράλληλες δράσεις της. Εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά με την ιστοσελίδα, με τον Κατάλογο Βιβλίων για άμεση ενημέρωση και με τη Φόρμα Δανεισμού Βιβλίων για επιλογή και κράτηση.

Επίσης, συνεχίστηκαν οι συλλογές φαρμάκων για την ενίσχυση δομών υγείας που έχουν ανάγκη, πλαστικών καπακιών για τις δωρεές αμαξιδίων του Συλλόγου Παραπληγικών και τηγανέλαιου προς ανακύκλωση με ανταλλαγή απορρυπαντικών για τις οικογένειες που υποστηρίζονται.

Για την υποστήριξη οικογενειών, υπήρχαν προσφορές μέσω των παραγγελιών για ποσότητες αξίας 0,5 έως 2 ευρώ σε τυρί, μέλι, αλεύρι, ρεβίθια και φακές. Όλα όσα συγκεντρώθηκαν, μαζί με όσα προϊόντα πρόσφεραν επιπλέον οι παραγωγοί, μοιράστηκαν ήδη στις οικογένειες.

Η επόμενη απευθείας διάθεση θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου με κάποια από τα παρακάτω είδη: Ζυμαρικά, Τυρί, Γιαούρτι, Ελαιόλαδο, Γίγαντες, Φασόλια πλακέ, Ρύζι, Απορρυπαντικά, Χαρτικά. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μόνο με παραγγελία, εντός της προθεσμίας που θα ανακοινωθεί.

Στο www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις της Κίνησης μαζί με τη Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων.

Μονίμως ανοιχτά για άμεση επικοινωνία, είναι το email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση