Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο φονιάς του 45χρονου πρατηριούχου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 11:20 Φθιώτιδα: Στο εδώλιο ο φονιάς του 45χρονου πρατηριούχου

Μνήμες του φρικτού φονικού που είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία του Νέου Μοναστηρίου τον Δεκέμβριο του 2012, ξαναζωντανεύουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λιβαδειάς.

Δύο μέρες πριν την πρωτοχρονιά, ο 45χρονος πρατηριούχος Γιάννης Τσιμίδης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες καλάσνικοφ που έφεραν αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί.

Το πρατήριο του άτυχου άνδρα βρισκόταν ένα χιλιόμετρο έξω από το Νέο Μοναστήρι και οι κακοποιοί τον είχαν «γαζώσει» με τα αυτόματα σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών που βρήκαν πολλούς κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος. Τέσσερις σφαίρες στάθηκαν μοιραίες αφού βρήκαν το σώμα του 45χρονου κόβοντας το νήμα της ζωής του.

Οι δράστες του φονικού είχαν πάρει τις εισπράξεις - περίπου 3.000 ευρώ - που βρήκαν πάνω στο θύμα και εξαφανίστηκαν αποφεύγοντας τα μπλόκα της αστυνομίας που είχαν στηθεί σε επίκαιρα σημεία.

Από την έρευνα της Ασφάλειας Λαμίας είχαν ταυτοποιηθεί τέσσερις Αλβανοί κακοποιοί ηλικίας 24 έως 28 ετών, μετά από ληστείες που είχαν διαπραχθεί στην Αρκίτσα και σε πρατήριο στο Καλαμάκι.

Στο φονικό στο Νέο Μοναστήρι φέρεται ότι πήραν μέρος οι δύο από τους τέσσερις που ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει δράση και στην πεεριοχή μας. Στο εδώλιο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα καθίσει ο ένας νεαρός Αλβανός που συνελήφθη στην προσπάθειά του να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση