Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «σιδηρά κυρία» της Θήβας είπε το «ναι» στον Απ. Γκλέτσο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 07:58 Η «σιδηρά κυρία» της Θήβας είπε το «ναι» στον Απ. Γκλέτσο

Η Βάσω Κοροπούλη θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης, του Απόστολου Γκλέτσου.

Έχει μάθει να δουλεύει σκληρά. Αγαπάει τον τόπο της παθιασμένα και θέλει να προσφέρει, όπως εκείνη ξέρει τόσα χρόνια. Θέλει να δει επιτέλους τη Στερεά να αναβαθμίζεται και ειδικότερα την περιοχή της Θήβας, όπου είναι ο τόπος που γεννήθηκε και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. 

Κάπως έτσι είπε το «ναι» ένα «βαρύ χαρτί» της Βοιωτίας, η επιχειρηματίας Βασιλική Κατσιμίχα – Κοροπούλη, που έχει διατελέσει και πρόεδρος στον ΑΟ Θήβας, και η οποία θα βρίσκεται στο πλευρό του Απόστολου Γκλέτσου, στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.

«Έχουμε όρεξη για δουλειά και επίσης έχουμε επιμονή και υπομονή για να πετύχουμε τους στόχους μας...», λέει η Βάσω Κοροπούλη στο LamiaReport και ξετυλίγουμε το κουβάρι αυτής της πρώτης συζήτησης  που αν και σύντομη, περιλαμβάνει πολλά… υγεία, αθλητισμό, βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικά… Γκλέτσο!

Συνέντευξη:

LR: Γιατί με τον Γκλέτσο;

ΑΠ: Γιατί δεν είναι δήθεν. Έχει μπέσα, έχει ποιότητα. Έχει πραγματικούς φίλους, όχι πολιτικούς φίλους. Και το βασικότερο, είναι ανεξάρτητος. Δεν είμαστε άτομα των κομματικών μηχανισμών. Ο Γκλέτσος είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Αγαπάει τον τόπο του αληθινά και θέλει να τον βοηθήσει. Το ίδιο κι εγώ. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία με τον Απόστολο. Δεν χρειάστηκε να με πείσει για να συνεργαστούμε, γιατί τον Απόστολο τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Έχουμε όρεξη για δουλειά και επίσης έχουμε επιμονή και υπομονή για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Δεν μπορώ να βλέπω συνεχώς τον τόπο που γεννήθηκα να υποβαθμίζεται κι εγώ να παραμένω θεατής.

LR: Τι θα μπορούσε να γίνει στην περιοχή σας;

ΑΠ: Καταρχήν επειδή η Υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ όλα ξεκινώ από το νοσοκομείο μας. Όπως ξέρετε το νοσοκομείο της Θήβας είναι δίπλα στην εθνική οδό και δέχεται πολυτραυματίες από τροχαία. Αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εδώ και όχι να πηγαίνουν στην Αθήνα. Ούτε καν το ρόλο διακομιστικού κέντρου δεν μπορούμε να παίξουμε, αφού τις περισσότερες φορές τα ασθενοφόρα είναι στα συνεργεία. Το νοσοκομείο θα πρέπει να στελεχωθεί κατάλληλα και να αναβαθμιστεί. Υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο από το να σώσεις τη ζωή ενός νέου ανθρώπου;  Πρώτα η υγεία λοιπόν. Μετά θα πρέπει να δοθεί βάρος σε δυο τομείς που αφορούν κυρίως τη νεολαία μας. Τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Πως θα κρατήσεις τα παιδιά εδώ αν δεν έχεις τις υποδομές που πρέπει σε αυτούς τους δυο βασικούς τομείς. Πιστεύω πολύ στο «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Όταν ήμουν στην ομάδα είχαμε δημιουργήσει Ακαδημίες για να υπάρξουν φυτώρια. Να μην σας πω για την ακαταλληλότητα των γηπέδων. Κάθε μέρα που περνάω μπροστά από το πρώην εργοστάσιο "Μιχαηλίδη", στην είσοδο της Θήβας, βλέπω 50-100 παιδιά να παίζουν σε έναν παιδότοπο που έχει φτιάξει ιδιωτική εταιρεία.  Τι κάνει αυτή η πόλη; Ούτε έναν παιδότοπο δεν μπορεί να δημιουργήσει; Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω. Θέλει πολλή δουλειά.

LR: Η Βοιωτία έχει και ένα κομμάτι που είναι άκρως βιομηχανικό…

ΑΠ: Έχει ναι, αλλά πόσες από αυτές έχουν βάλει λουκέτο; Πόσα κουφάρια εργοστασίων και βιοτεχνιών, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, μπορεί να μετρήσει κανείς; Πόσος κόσμος έχει μείνει άνεργος; Και φυσικά είναι και το περιβάλλον. Τόσα χρόνια ακούμε για τον Ασωπό και ότι θα υπάρξει λύση. Ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε "κολλήσει" στις μελέτες. Στην πράξη τίποτα, μηδέν. Η ποιότητα της ζωής μας υποβαθμίζεται και η νεολαία φεύγει μακριά. Χρειάζεται σχέδιο το οποίο να είναι άμεσα υλοποιήσιμο και όχι λόγια και υποσχέσεις στον αέρα. Είναι επίσης και τα σκουπίδια. Γιατί θα πρέπει τα σκουπίδια 25 δήμων να συσσωρεύονται στη Θήβα; Δεν ξέρουμε τι γίνεται με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Ποιες εταιρείες εμπλέκονται, ποιο είναι το εργοδοτικό καθεστώς και το προσωπικό. Με αυτή τη λογική σε λίγο θα μας φέρουν και τα σκουπίδια από την Πελοπόννησο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να δούμε και να ξεκαθαρίσουμε. Φτάνει πια. Δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση η ευρύτερη περιοχή της Θήβας. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το ανατρέψω αυτό και είμαι σίγουρη ότι και με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου και δυναμικού Περιφερειάρχη, όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, θα τα καταφέρουμε.