Καθηγητές από την Ευρώπη γνώρισαν τη Λαμία με το πρόγραμμα Erasmus+

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 14:20 Καθηγητές από την Ευρώπη γνώρισαν τη Λαμία με το πρόγραμμα Erasmus+

Το 1 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ πραγματοποιεί για δεύτερη φορά ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ (με συντονίστρια την κ. Μ. Θωμά καθηγήτρια χημικό) σε συνεργασία με σχολεία της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και της Ουγγαρίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 3 χρόνια (2017-2020).

«Οι συντονιστές του προγράμματος από κάθε χώρα θέλαμε να συμμετέχουν εκτός από καθηγητές και μαθητές ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων των υπολοίπων χωρών, τον τρόπο ζωής των συνομηλίκων τους, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου και όλα αυτά ζώντας για μία εβδομάδα σε μία από τις 5 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν ήταν η σειρά μας να φιλοξενήσουμε. 24 μαθητές και 12 καθηγητές Γάλλοι, Σουηδοί, Ολλανδοί και Ούγγροι ήρθαν στην πόλη μας. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Δουλέψαμε όλοι μαζί πάνω στα θέματα ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΝΕΡΟ του προγράμματός στο σχολείο μας, παρουσιάσαμε τις εργασίες μας επισκεφτήκαμε χώρους και μέρη ενδιαφέροντος της πόλης και της χώρας μας και διασκεδάσαμε στην ελληνική βραδιά.

Έφυγαν για άλλη μία φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όπως είπαν η δουλειά μας πάνω στο πρόγραμμα είναι εξαιρετική, η φιλοξενία μας άψογη, το φαγητό μας τέλειο και η χώρα μας πανέμορφη.

Επισκεφτήκαμε το βιοκλιματικό κτίριο της Δ.Ε.Υ.Α. ΛΑΜΙΑΣ, το Κακογιάννειο αστεροσχολείο Υπάτης, το Καινοτομικό Μουσείο στις Θερμοπύλες, το κάστρο και το μουσείο του, τις θερμές πηγές τις περιοχής μας αλλά και την Ακρόπολη και την εταιρία προστασίας φύσης στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τριανταφύλλου και τον κ. Παναγιωτόπουλο για την ξενάγηση και την ενημέρωση που μας έκαναν στην ΔΕΥΑΛ, τον κ. Σμάνη για την πολύ ωραία παρουσίαση «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ» στο αστεροσχολείο, την κ. Πολυζωίδου για την φιλοξενία και την παρουσίαση «25 χρόνια οικολογικά σχολεία στην Ελλάδα» στο ECO-SCHOOL GREECE, τον συνάδελφό μου κ. Σβώλη καθηγητή του 4 ου Γυμνασίου Λαμίας και τους μαθητές του για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με την παρουσίαση της δουλειάς από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιούν στο σχολείο τους,
τους γονείς των μαθητών μας για την υπέροχη φιλοξενία, τους μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα και δουλεύουν με κέφι καταφέρνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα, την κ. Αργύρη που σαν εκπρόσωπος του δημάρχου καλωσόρισε τους φιλοξενούμενούς μας, όλους τους συναδέλφους μου καθηγητές του 1 ου ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ αλλά και ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας: την κ. Κ. Σιώκου για την ξενάγηση στην πόλη μας και την οργάνωση της επίσκεψης και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, τον κ. Ε. Σπαθούλα για την πολύτιμη βοήθειά του στις παρουσιάσεις, στην αξιολόγηση του προγράμματος και στις επισκέψεις, την κ. Ε. Ντούβλη για την οργάνωση των επισκέψεων στις Θερμοπύλες και στην Υπάτη, τον κ. Δ. Νικολάου για την βοήθειά του στον καλλωπισμό του σχολείου μας, τις μετακινήσεις μαθητών-καθηγητών και ως συνοδός στις επισκέψεις και την κ. Ε. Δερνίκα ως συνοδό στην Αθήνα. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας, τους μηχανικούς και τους εργάτες που ανταποκρίθηκαν και έβαψαν το σχολείο μας και την υπηρεσία πράσινου που για άλλη μία φορά μας προμήθευσε με τα αναγκαία υλικά για να ανανεώσουμε το προαύλιό μας».

Η υπεύθυνη για το πρόγραμμα: Μάγδα Θωμά, Χημικός

Προσαρμοσμένη αναζήτηση