Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Πυρί – Πέντε συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 18:35 Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Πυρί – Πέντε συλλήψεις

Πάνω από 20 προσαγωγές…

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή δυνάμεων από Φθιώτιδα, Φωκίδα και Εύβοια, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου 2018, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη ημέρα μεγάλος αριθμός Ρομά είχαν δημιουργήσει εκτεταμένα επεισόδια στη γέφυρα του Πυρίου, σταματώντας την κυκλοφορίας ληστεύοντας έναν οδηγό, ενώ από τον καταυλισμό ακουγόντουσαν πυροβολισμοί!

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά 91 άτομα και 12 οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε 11 οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν 21 άτομα και συνελήφθησαν τελικά πέντε (5) άτομα.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν (όλοι τους Έλληνες Ρομά):

• 21χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για ναρκωτικά, Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, για ληστεία.

• 21χρονος ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, είχε αποδράσει από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για κλοπή από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

• Δύο (2) ανήλικοι, για διάπραξη κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την μέθοδο της απασχόλησης, στις 25-10-2018 το πρωί σε περιοχή της Θήβας. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν Διάταξη του κ. Ανακριτή Θηβών και Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίων Ανηλίκων Θηβών, με τις οποίες διατασσόταν η σύλληψή του, προκειμένου να οδηγηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας.

• 20χρονη, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση