Τι λένε οι πραγματογνωμοσύνες του ΤΕΕ για τους χώρους της ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 22:31 Τι λένε οι πραγματογνωμοσύνες του ΤΕΕ για τους χώρους της ΠΕΛ

Δελτίο τύπου στο οποίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης των ανθρώπων του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τις ανάγκες επέμβασης στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, τις οποίες και κατέθεσαν στην Περιφέρεια Στερεάς, κοινοποίησε η διοίκηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στους χώρους της ώστε να αποκτήσει και πάλι ζωή η ΠΕΛ:

«Αρχικά, το ηλεκτρολογικό δίκτυο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας πρέπει να αποκατασταθεί από την αρχή και σχεδόν εξ' ολοκλήρου, καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σχεδόν στο σύνολό του. Ενδεικτικά γίνεται αναφορά για την ανακατασκευή του κεντρικού ηλεκτρολογικού υποσταθμού, των καλωδιώσεων των κτιρίων, των ηλεκτρολογικών πινάκων καθώς και των φωτιστικών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, λόγω φθορών, αλλά και αποξηλώσεων που έχουν υποστεί από κλοπές.

Βέβαια η ηλεκτρολογική υποδομή από την κατασκευή των κτιρίων ήταν προβληματική καθώς δεν υπάρχουν γειώσεις, ούτε αλεξικεραυνική προστασία.

Επιπλέον, υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα των εκθεσιακών κτιρίων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Η στατική επάρκεια των κτιρίων είναι ένα ζητούμενο καθώς δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ και απαιτείται μελέτη ασφάλειας της μεταλλικής τους κατασκευής. Οποιαδήποτε παρέμβαση έγινε τα προηγούμενα χρόνια στα κτίρια της Π.Ε.Λ. είχαν προσωρινό και τοπικό χαρακτήρα, χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα, που δεν έλυνε σημαντικά ζητήματα των κτιρίων. Τα κτίρια της Π.Ε.Λ. έχουν σοβαρότατα πρόβλημα στεγάνωσης καθώς παρατηρείται εισροή βρόχινων νερών και ανυπαρξία μόνωσης. Ανύπαρκτος όμως είναι και ο κλιματισμός των κτιρίων καθώς ο υπάρχων εξαερισμός κρίνεται ανεπαρκής σε περίπτωση διοργάνωσης Έκθεσης.

Επισημαίνουμε ότι τα κτίρια ήταν προβληματικά από κατασκευής τους και ποτέ δεν υπήρξε Πρωτόκολλο Παραλαβής αυτών.

Η εικόνα των εκθεσιακών κτιρίων αυτή τη στιγμή είναι κακή, λόγω των εκτεταμένων ζημιών από βανδαλισμούς στις θύρες, τα υαλοστάσια και τις φθορές των δαπέδων από εισροές υδάτων. Πέραν όμως όλων αυτών, σημαντικό είναι να γίνει και επαναχρωματισμός των κτιρίων σε πολλά σημεία.

Τέλος οι πραγματογνώμονες του Τεχνικού Επιμελητηρίου επισημαίνουν, ότι πρέπει να γίνουν μελέτες παρέμβασης τόσο των ηλεκτρολογικών και των κτιριακών υποδομών, όσο και στην ύδρευση και αποχέτευση, αλλά και μελέτη πυροπροστασίας, καθώς δεν έχουν γίνει ποτέ.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση