Μπακογιάννης: "Πέρασαν δυόμιση μήνες από τις καταστροφές και δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 08:05 Μπακογιάννης: "Πέρασαν δυόμιση μήνες από τις καταστροφές και δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ"

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς στον Υφυπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Η Φθιώτιδα και πολύ περισσότερο η Ευρυτανία χτυπήθηκαν πρόσφατα πολύ άσχημα από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα. Κι όμως, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης εκείνες τις ημέρες, ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πλέον θα πρέπει, αφού Περιφέρεια και Δήμοι έχουμε φτάσει στα όριά μας, η πολιτεία να έρθει και να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι αλλιώς τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Εμείς, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δεν διεκδικούμε πολυτέλειες, δεν διεκδικούμε κάτι το υπερβολικό. Το μόνο που θέλουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Να μπορούμε να πηγαίνουμε στα σπίτια μας και στα χωριά μας..», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον Τέρενς Κουίκ.

Δείτε το βίντεο:

ΕΣΠΑ, Στόχος 2 και ΕΣΥ στην ατζέντα της συνάντησης

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία πολύ αναλυτική συζήτηση, μία παραγωγική και χρήσιμη συζήτηση για όλα τα θέματα τα οποία αφορούν στην Περιφέρειά μας. Συζητήσαμε, πρώτα απ’ όλα, για το ΕΣΠΑ. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για το πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Στόχο 2, ο οποίος δραματικά περιορίζει τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας.

Συζητήσαμε για την πορεία των χρηματοδοτήσεων από τους Εθνικούς Πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Νομίζω κ. Υπουργέ ότι έχετε την πλήρη εικόνα για τα προβλήματα και τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για ζητήματα –τα οποία άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά-, συγκεκριμένα για τα προβλήματα της υγείας, τα οποία έχουμε στην Περιφέρειά μας, ιδιαίτερα αυτά που προκύπτουν από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και από την έλλειψη των πόρων για να μπορέσουμε να κάνουμε τα βασικά, όπως να κινήσουμε τα ασθενοφόρα μας..», είπε στον Υπουργό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση