Στο Τριμελές Βόλου ο θάνατος της μητέρας από το Δίστομο στη Σκιάθο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 08:20 Στο Τριμελές Βόλου ο θάνατος της μητέρας από το Δίστομο στη Σκιάθο

Κατηγορούμενος ο Σύριος οδηγός της μηχανής.

Μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Σκιάθο και το Δίστομο τον Σεπτέμβριο του 2015, αναβιώνει στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τον αδόκητο χαμό της 35χρονης τότε, σεφ και μητέρας δύο παιδιών, Σόνιας Αρμακόλα από το Δίστομο, που δούλευε στο νησί των Σποράδων ως σεφ σε εστιατόριο.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου του 2015 η άτυχη Ιασονία (Σόνια) είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου οι γιατροί δεν είχαν διαγνώσει σοβαρό τραυματισμό, συνέπεια της πτώσης από μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας φίλος της Σύριος ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της οδήγησης χωρίς δίπλωμα.

Αν και η αστυνομία είχε κάνει λόγο για ένα συνηθισμένο τροχαίο, αρχικά οι συγγενείς της αδικοχαμένης γυναίκας ζήτησαν την ιατροδιακστική συνδρομή υποστηρίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Βόλου, αφού αρχικά  οι γιατροί στο ΚΥ δεν είχαν εκτιμήσει σωστά τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μάλιστα όταν η 35χρονη είχε φθάσει στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου (περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής) είχε μπει εσπευσμένα στο χειρουργείο για αφαίρεση αιματώματος συνέπεια κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ένα χρόνο αργότερα οι συγγενείς της κοπέλας είχαν κάνει λόγο για συγκέντρωση στοιχείων που φανερώνουν ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προερχόντουσαν από ανθρωποκτόνο χτύπημα και όχι από τροχαίο ατύχημα!

Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερο δημοσίευμα της Espresso, οι μάρτυρες είχαν πέσει σε αντιφάσεις, ενώ ο ιατροδικαστής και χημικός – τοξικολόγος, καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Θεσσαλονίκης, Ματθαίος Τσούγκας, στην ιατροδικαστική του γνωμάτευση είχε κάνει λόγο για γροθιά που είχε δεχτεί η άτυχη κοπέλα.

Μάλιστα ο γαμπρός της Σόνιας Αρμακόλα, Κώστας Τσάκαλος, είχε υποστηρίξει στη συνέχεια ότι, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η άτυχη γυναίκα βρίσκονται μία ανάσα από τον δολοφόνο της.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση