Με αυτό το σχολικό θα πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο… πετώντας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 15:17 Με αυτό το σχολικό θα πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο… πετώντας

Δείτε το βίντεο.

Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο, βαρετό σχολικό λεωφορείο που χρησιμοποιείται καθημερινά για τις μετακινήσεις των μαθητών, αλλά για μια τρελή κατασκευή που αν μη τι άλλο κάνει εντύπωση, τόσο με την εμφάνισή του όσο κυρίως με τον ήχο που παράγει μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας του.

Το σχολικό που βλέπετε στο βίντεο βρέθηκε πρόσφατα στην πίστα ντράγκστερ Santa Pod Raceway, στο Νορθχαμπτονσάιρ της Αγγλίας, όπου έλαβε μέρος στην εκδήλωση «Flame and Thunder 2018».

Τι το ιδιαίτερο έχει η κατασκευή; Είναι εφοδιασμένη με έναν κινητήρα από παλιό μαχητικό αεροσκάφος!

Πρόκειται για έναν Westinghouse J-34 τούρμποτζετ κινητήρα αμερικανικής κατασκευής, με μετακαυστήρα, από τα τέλη της δεκαετίας του '40 - αρχές δεκαετίας του '50, που συνήθως χρησιμοποιούσαν μαχητικά όπως τα McDonnell F2H Banshee, F3D Skyknight και P-2 Neptune.

Το αεριωθούμενο σχολικό έκανε μόνο μια προσπάθεια, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες κάνοντας το 400άρι σε 11,20" και αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 204 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, πάντως, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να «γράψει» χρόνο κοντά στα 9", ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι κοντά στα 282 χλμ/ώρα...

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση