Διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 09:12 Διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού

Hμερίδα για τα Ορεινά Μονοπάτια και τις Ορεινές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε σήμερα στο "Καταφύφιο Οίτης".

 Την Ημερίδα διοργάνωσαν ΟΤΑ, Ορειβατικοί Σύλλογοι, Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ, με σκοπό την Ανάδειξη - Προβολή Ορεινών Διαδρομών & Μονοπατιών της Κεντρικής  Ελλάδας.

«Οι Δήμοι Λαμιέων, Δελφών, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δωρίδας έχουμε την τύχη να «μοιραζόμαστε» ένα τεράστιο φυσικό πλούτο αλλά, συγχρόνως, και ένα εργαλείο ανάπτυξης ορεινού τουρισμού.

Όλοι μαζί και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ και τους ορειβατικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής - με πρωτοστάτες το Σύλλογο ΤΡΑΧΙΝΑ και τους Λ. Πρατήλα, Ν. Αντωνίου, Γ. Κούτσικο, ξεκινήσαμε μια ουσιαστική και πολυεπίπεδη προσπάθεια για την καλύτερη αξιοποίηση του ορεινού, φυσικού και ιστορικού πλούτου μας.

Μέσω των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα του LEADER, ενισχύουμε τα Μονοπάτια (Ορεινά, Εθνικής Αντίστασης, Σιδηροδρόμων) και στηρίζουμε τις διοργανώσεις που γίνονται κάθε χρόνο με μεράκι από ακούραστους εθελοντές ώστε να αναδείξουμε τις περιοχές μας σε όλο τον κόσμο και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Οι δράσεις αυτές και τα αποτελέσματά τους, που είναι ήδη ορατά στον παραγωγικό τομέα, έρχονται ως φυσικό αποτέλεσμα της Στρατηγικής μας για ορθολογική τουριστική προβολή του Δήμου μας.

Η Ρούμελη είναι τόπος μοναδικού φυσικού κάλλους, Βουνών, Ιστορίας, Πολιτισμού που αξίζει σεβασμό, τιμή και προστασία και ο Δήμος Λαμιέων θα είναι πρωταγωνιστής σε τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση....», σχολίασε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση