Πολύς κόσμος και μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση για την άνοια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 23:22 Πολύς κόσμος και μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση για την άνοια

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του νεοκλασικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, η ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο: «Σύγχρονες προοπτικές στην άνοια: Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας, παρουσιάστηκαν χρηστικές συμβουλές πρόληψης και διαχείρισης της νόσου από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και διακεκριμένη πανεπιστημιακό, Μάγδα Τσολάκη, καθώς και από τις συνεργάτιδες της – Ψυχολόγους, Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Ευδοκία Νικολαιδου και Αγωγιάτου Χριστίνα.

Επρόκειτο για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έσπευσαν να την παρακολουθήσουν πολλοί άνθρωποι, κάποιοι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν τη νόσο μέσα στις οικογένειές τους.

Αυτός ήταν ένας εκ των στόχων της εκδήλωσης όπως εξήγησε και στην εισαγωγική του τοποθέτηση του, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θεόδωρος Δημόπουλος, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό, που αναλαμβάνει τη φροντίδα των οικείων τους προσπαθώντας να επιδράσει θετικά στην ανάσχεση του φαινομένου της επιλογής της κλειστού ή ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Συγχρόνως να βελτιώσει και να βοηθήσει στην  κατάρτιση των παρόχων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για μια νόσο που θα επιβαρύνει όλο και περισσότερο του φορείς υγείας και πρόνοιας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση