Καταδίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με τη "γουρούνα"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 12:06 Καταδίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με τη "γουρούνα"

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αναβίωσε την Τετάρτη (7/11) η υπόθεση του θανάτου του Μιχάλη Τρούλη στη Σκιάθο, που είχε βρει τραγικό θάνατο όταν η μηχανή “γουρούνα” που οδηγούσε, ανατράπηκε και ο ίδιος πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του σε κράσπεδο, στο δρόμο από τις Κουκουναριές προς τη Χώρα.

Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον εμπλεκόμενο 56χρονο Κύπριο οδηγό, με τρίμηνη αφαίρεση διπλώματος.

Ο 56χρονος Κύπριος που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο συνήγορο, κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση του Νόμου 2696/99, καθώς δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία, δεν τον βοήθησε και δεν ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία.

Το δυστύχημα συνέβη στις 16 Ιουλίου του 2016, όταν ο μεσήλικας κινούνταν στο δρόμο με κατεύθυνση προς τις Κουκουναριές, σταμάτησε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου θέλοντας να στρίψει αριστερά για να μπει στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου που διέμενε.

Ο δρόμος ήταν στενός, και ο αδικοχαμένος 36χρονος από το Ηράκλειο Κρήτης που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα φοβήθηκε πιθανή σύγκρουση και έριξε τη “γουρούνα” στη δεξιά πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει με το κεφάλι του σε κράσπεδο, τραυματιζόμενος πολύ σοβαρά, μιας και δεν φορούσε κράνος.

Σύμφωνα με magnesianews.gr η πολιτική αγωγή προσπάθησε να αποδείξει ότι ο 56χρονος Κύπριος έκλεισε το δρόμο στον Μιχάλη Τρούλη, που είχε ως συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του με τραγική κατάληξη, συμπληρώνοντας επίσης πως ο 56χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε πως ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε για να βοηθήσει τον 36χρονο, επειδή θεώρησε ότι δεν είχε εμπλοκή, ενώ ήθελε να ετοιμάσει τα πράγματα του, αφού δύο ώρες μετά θα έφευγε για την Κύπρο. Ο συνήγορος του Κύπριου υποστήριξε ότι ο άνδρας σταμάτησε στο δικό του ρεύμα, βγάζοντας φλας για να στρίψει μέσα στο ξενοδοχείο και περίμενε να περάσει το θύμα .

Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 18 μήνες συνολική ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή, αλλά και στέρηση για τρεις μήνες του διπλώματος οδήγησης. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος 36χρονος έμεινε για ώρα στην άσφαλτο, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή στην Αθήνα, όπου μετά από νοσηλεία επτά ημερών στην εντατική, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση