«Οι Κούροι της Αταλάντης φωτίζουν τη Λοκρίδα...»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 14:00 «Οι Κούροι της Αταλάντης φωτίζουν τη Λοκρίδα...»

Τι είδε ο Γιάννης Σαρακιώτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο…

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Αταλάντης, με αφορμή την πρόσφατη ανακάλυψη των τεσσάρων Κούρων και τμήματος οργανωμένου αρχαίου νεκροταφείου, βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης θέλοντας να δει από κοντά τα μοναδικά ευρήματα.

Το γεγονός ότι η αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε πλησίον της πόλης της Αταλάντης, ενισχύει την πιθανότητα το αρχαίο νεκροταφείο να ανήκε στον Αρχαίο Οπούντα, με το στοιχείο αυτό να υπογραμμίζει την τεράστια σημασία των ευρημάτων.

Ο κ. Σαρακιώτης, ενημερώθηκε διεξοδικά για τις λεπτομέρειες της αρχαιολογικής ανασκαφής η οποία διενεργήθηκε και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, από την Αρχαιολόγο Μαρία Παπαγεωργίου, την οποία και συνεχάρη για τη σπουδαία δουλειά και τις άμεσες ενέργειές της.

Όπως τόνισε ο Φθιώτης βουλευτής, «η αποκάλυψη της Αρχαίας Λοκρίδας συνιστά μία άριστη ευκαιρία να δούμε εκ νέου τις δυνατότητες ενίσχυσης και υποστήριξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αταλάντης, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία και την ανάδειξη της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση