Εικόνες σοκ: Μεθυσμένος Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό - Σκληρές εικόνες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 07:54 Εικόνες σοκ: Μεθυσμένος Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό - Σκληρές εικόνες!

Ο ήδη τραυματισμένος άντρας αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες και δε δίστασε να επιτεθεί στην γιατρό: Την κλώτσησε στα πλευρά, ενώ προσπάθησε να την γρονθοκοπήσει  - Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ιατρικό προσωπικό έγινε στόχος βίαιης επίθεσης στην Καρδίτσα. Αυτή τη φορά, στο Κέντρο Υγείας στους Σοφάδες ένας μαινόμενος ασθενής επιτέθηκε σε μια γιατρό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν δυο Ρομά μετέφεραν έναν 28χρονο με σοβαρό τραύμα στα δάχτυλα ο οποίος αιμορραγούσε πολύ, αλλά βρισκόταν και υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε επιθετική συμπεριφορά. Όταν αρνήθηκε να του παρασχεθεί βοήθεια, το ιατρικό προσωπικό κάλεσε την αστυνομία.

Όμως, ο εκτός εαυτού νεαρός τσιγγάνος άρχισε να βρίζει και να απειλεί τους γιατρούς και μάλιστα κλώτσησε στα πλευρά την γιατρό, ενώ προσπάθησε να την γρονθοκοπήσει.

Άμεσα κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που τους μετέφεραν και την γιατρό αλλά και τον τραυματισμένο Ρομά στο νοσοκομείο.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας για το συμβάν 

Την παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό στο ΚΥ Σοφάδων και τον ξυλοδαρμό γιατρού, ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Όπως αναφέρουν: 

Άλλο ένα περιστατικό βίας συνέβη χτες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, με το εφημερεύον προσωπικό να δέχεται επίθεση από νεαρό άτομο Ρομά που προσήλθε με συνοδεία για τις πρώτες βοήθειες. Την επίθεση ακολούθησαν σκηνές τρόμου και βίας (υπάρχει δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων και τη μεταφορά του ενός ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Το παραπάνω συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των περιστατικών βίας και επιθέσεων σε εφημερεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές στο νομό μας. Το πλέον γνωστό συνέβη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας που οδήγησε τελικά σε παραιτήσεις ιατρών και τα επακόλουθα προβλήματα στην λειτουργία της κλινικής.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με την αναγγελία του συμβάντος κινητοποιήθηκε άμεσα, επικοινώνησε με τους ιατρούς που δέχτηκαν την επίθεση και με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Σοφάδων. Έως το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εισαγγελέα υπηρεσίας, την οποία ενημερώσαμε για το περιστατικό ζητώντας την παρέμβασή της , ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας από όπου αυτό και αν προέρχεται.

Είναι αδιανόητο οι λειτουργοί της υγείας (ιατροί και νοσηλευτές) να τρομοκρατούνται, να απειλούνται, να δέχονται επιθέσεις και να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το ιερό τους καθήκον. Απαιτούμε από την πολιτεία με τα αρμόδια όργανα και τους φορείς να παρέχουν ασφάλεια και προστασία στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με οποιοδήποτε κόστος.

Δεν νοείται στο όνομα των περικοπών να μην παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό καμία ασφάλεια και προστασία, με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες ιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και ιδιαίτερα όπως αυτό των Σοφάδων λόγω του μεγάλου πληθυσμού των Ρομά , να απειλούνται, να δέχονται συνεχώς επιθέσεις , η διοίκηση και το προσωπικό να ζητά συνεχώς προστασία και τελικά να μην γίνεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους μας και διαβεβαιώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο και θα παρέχει κάθε είδους στήριξη στα μέλη του απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.

Ακολουθούν «σκληρές» εικόνες

kedroaima2

kedro_aima1

kedro_aima

Πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση