Διόδια: Πληρώνεις χαράτσι για να μπεις και να βγεις στη Στυλίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2015 18:05 Διόδια: Πληρώνεις χαράτσι για να μπεις και να βγεις στη Στυλίδα

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα είχε αντίρρηση σε μια αναλογική χιλιομετρική χρέωση για να ταξιδεύει με ασφάλεια.

Αυτό που συμβαίνει όμως στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Φθιώτιδα είναι πέρα κι έξω από κάθε λογική.

Κανένας άλλος νομός δεν έχει τόσους πολλούς μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως η κατάσταση ξεφεύγει εντελώς, όπως στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στο Δήμο Στυλίδας.

"Χαράτσι" για να κυκλοφορήσεις μέσα στο Δήμο σου

Εάν κάποιος ξεκινήσει από Γλύφα ή Πελασγία να πάει Στυλίδα, ενώ έχει πληρώσει 3,50€ στα μετωπικά διόδια της Πελασγίας, σε ελάχιστα χιλιόμετρα καλείται να πληρώσει και πλευρικά 0.65€, στην έξοδο για Στυλίδα. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον ταξιδιώτη από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, που κατεβαίνει για Αθήνα. Αν θελήσει να κάνει μια στάση στη Στυλίδα, πρέπει να πληρώσει και τα πλευρικά, ενώ λίγο πριν είχε πληρώσει στα μετωπικά διόδια της Πελασγίας.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση που εισέπραξε οδηγός που μας κατήγγειλε το απαράδεκτο αυτό γεγονός είναι ότι πρόκειται για διαφορετικές εταιρείες. Σε άλλη εταιρεία ανήκουν τα διόδια της Πελασγίας και σε άλλη τα διόδια της Στυλίδας και της Μαυρομαντήλας.

Όταν έρχεσαι από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θες να μπεις Στυλίδα, δεν πληρώνεις χαράτσι, γιατί λίγο πριν έχει πληρώσει τα μετωπικά της Μαυρομαντήλας, τα οποία ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως έχουν χωρίσει το δρόμο οι εταιρείες. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Δεν υπάρχει κράτος δεν υπάρχουν Εισαγγελείς, ότι θέλουν κάνουν;», έλεγε αγανακτισμένος ο ίδιος οδηγός στο LamiaReport.

Ακόμη ένα "κουφό"

Πηγαίνοντας από Αθήνα ή από Λαμία προς Θεσσαλονίκη, μόλις περάσεις τα νέα μετωπικά διόδια της Μαυρομαντήλας, αν κάνεις το λάθος και μπεις στο πρατήριο της BP που υπάρχει αμέσως μετά από ένα μόλις χιλιόμετρο, για να βάλεις καύσιμα ή να πάρεις ένα καφέ, τότε εγκλωβίζεσαι!!!!

Για να ξαναβγείς στην εθνική πρέπει να πληρώσεις ξανά στα πλευρικά διόδια της Αγίας Μαρίνας. Μετά από παράπονα που έγιναν, όταν πληρώνεις στα μετωπικά διόδια ο υπάλληλος ενημερώνει προφορικά τους οδηγούς, ότι αν βγουν στο πρατήριο την "πάτησαν".

Το πρατήριο αναλαμβάνει το κόστος των διοδίων

Όπως μας ενημέρωσε, μετά την ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πρατηρίου της BP, το κόστος της εξόδου των πλευρικών διοδίων το επιβαρύνεται το πρατήριο και όχι ο διερχόμενος οδηγός.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην τριτοκοσμική χώρα της μίζας και της αρπαχτής που ονομάζεται Ελλάδα και που δεν σώζεται με τίποτα, αφου αν αναζητηθούν ευθύνες δεν θα υπάρξουν γιατί όλα έχουν γίνει νομότυπα....

Προσαρμοσμένη αναζήτηση